El proper cap de setmana estarà ple d´activitats relacionades amb l´adopció i tracte responsable dels animals de companyia i en col·laboració amb la protectora escalenca l´Anxova Peluda, que aquest 2015 va recollir més de 150 gossos del carrer, 90 dels quals va donar en adopció per tota Catalunya.

Les activitats començaran divendres 8 d´abril de 2016, a les 20:00h, a la sala d´actes de l´ajuntament, amb la inauguració de l´exposició de fotografies "Els peluts de l´Anxova Peluda: el poder de l´afecte". Aquesta exposició compta amb 48 imatges de gossos que han passat per la

protectora durant aquests anys amb l'objectiu de conscienciar a la ciutadania de la tinença responsable dels animals de companyia així com mostrar els canvis que poden fer els animals sense llar amb una mica d'atenció i afecte. Cada una de les fotografies anirà acompanyada de la història del gos, amb la fotografia del moment de trobar-lo i el desenllaç de la seva història. L´objectiu de l´exposició, a part de mostrar la feina feta pels voluntaris de l´associació és el de fer reflexionar als visitants sobre les responsabilitats que comporta tenir un animal de companyia, tenir-lo en les condicions que mereix i cuidar-lo i respectar-lo fins al final dels seus dies.

El diumenge 10 d´abril de 2016 serà el moment de l´excursió. L´ACEC (Associació Catalana d´Excursionisme Caní) per segon any consecutiu organitza una caminada benèfica per recollir fons per l´Anxova Peluda. La caminada tindrà com a punt de trobada la plaça de l´ajuntament de l´Escala, on es convidarà a esmorzar als assistents i també a veure l´exposició. Tot seguit es donarà inici a la marxa, d´uns 5km, per la vora del Fluvià, a Sant Pere Pescador, acabant amb un dinar (que cada participant s´ha de portar) per tots aquells que vulguin acabar de gaudir de la jornada en companyia dels peluts.