La fins ara cap del Departament de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació i cap del Departament de Promoció Turística de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, Alícia Fuentes, ha renunciat de forma voluntària a aquests dos càrrecs perquè considera que no percep el sou que li correspon per aquestes responsabilitats. La junta de govern local ha acceptat aquest 4 d'abril la renúncia i a partir d'ara passa a realitzar exclusivament les funcions de tècnica de grau mitjà d'habitatge, plaça que ocupa des de l'any 2009 en aquest mateix ajuntament, i que, segons ella, s'ajusta al sou que cobra.

"Els motius que m'han portat a prendre aquesta decisió descansen simplement en les condicions salarials, les quals no estan compensades amb la càrrega de responsabilitat, l'augment d'intensitat de treball, la necessitat de capacitació i el grau d'esforç que requereix aquest lloc de treball. Aquest fet, comporta que em resulti impossible continuar per més mesos assumint la direcció d'aquests dos departaments sense percebre cap mena de contraprestació econòmica que compensi l'increment de responsabilitat i dedicació", ha escrit Alícia Fuentes en un comunicat que ha difós a companys de feina, amics i coneguts en forma de comiat com a cap de dues àrees municipals.

En el mateix document, la castellonina diu: "Deixo el càrrec trista, però molt satisfeta i orgullosa de la feina feta aquests anys." I també fa un repàs dels projectes que ha redactat, executat i avaluat tant d'àmbit social i de desenvolupament econòmic tant locals com comarcals.

"He participat intensament en la posada en marxa del l'Escola Nàutica, del Casal Cívic d'Empuriabrava, del Centre Obert Puigmal, i sobretot del Centre Emprèn; un espai que sempre portarà la meva empremta. I també, darrerament, d'haver estat al capdavant de la creació d'una nova estructura organitzativa de promoció econòmica i turística que espero pugui culminar en un futur molt proper en el nou Institut de Promoció Econòmica i Turística i guiat en les seves accions pels plans estratègics redactats; l'econòmic i el turístic a punt de finalitzar. Satisfeta també, d'haver format part de les comissions tècniques del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, de l'Ajuntament de Figueres, de Roses, de la Jonquera, del SOC, etc. en el marc dels plans i projectes de desenvolupament econòmic comarcal. Per fi es treballa en clau comarcal i amb concertació i cooperació territorial i n'estic orgullosa d'haver-hi contribuït amb el meu gra de sorra", exposa Alícia Fuentes.