El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha enllestit diverses obres de millora necessàries al llarg de diferents punts dels traçats que gestiona, a part de les tasques de manteniment habituals. Bona part d'aquestes millores s'han cofinançat amb fons del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC).

Al tram entre Girona i Sant Feliu de Guíxols s'ha millorat el ferm de la via verda al pas per la Costa de n'Alou, al terme municipal de Llagostera, pels problemes de manteniment que comportava l'arribada d'aigües pluvials de la carretera i de la zona forestal. L'actuació, anomenada "Pavimentació natural de la via verda Girona - Sant Feliu de Guíxols. Tram Costa d'Alou. T.M. Llagostera", ha consistit en l'estabilització del ferm amb sauló sòlid, un tractament que combina l'addició de formigó i additius, i proporciona un comportament del terreny molt similar al d'un formigonat, amb molta durabilitat, però amb l'aspecte natural del sauló. En aquesta zona també s'han pavimentat amb formigó alguns accessos a la via verda, s'han resolt problemes amb desaigües i s'ha millorat las seguretat amb la col·locació de tanques de fusta. L'obra ha tingut un cost d'uns 180.000€, finançada en un 70% pel PUOSC 2012, i s'ha dut a terme durant el mes de febrer.

A la ruta del Ferro i del Carbó, entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, s'han millorat trams d'asfaltat malmesos per les arrels del arbres dels vorals, eliminant les arrels que aixecaven el paviment i representaven un perill per la circulació amb bicicleta, i reasfaltant diversos trams, que sumen uns 1,5 quilòmetres en total. A més, s'han resolt els problemes de desaigües pluvials en dues cruïlles. L'execució de l'obra "Reposició de paviment asfàltic de diferents trams de la Ruta del Ferro i del Carbó" s'ha realitzat durant la segons quinzena de febrer. El cost ha estat d'uns 50.000 euros i també s'ha finançat un 70% de l'obra amb un PUOSC, a més d'una subvenció de la Diputació de Girona.

La darrera obra enllestida ha estat a la ruta del Carrilet, al seu pas per la vall d'en Bas, a la sortida del municipi de Sant Esteve d'en Bas cap a Sant Feliu de Pallerols. L'actuació ha consistit en segregar el pas de bicicletes en un tram compartit amb vehicles en una llargada de 20 metres. En aquest punt, tot i que la carretera local té molt poc trànsit, els vehicles a motor surten d'una corba sense visibilitat i es produïen situacions perilloses entre bicicletes i cotxes. Per pacificar el trànsit, s'ha segregat el carril bici a tocar d'una riera, on s'ha construït una petita escullera i protegit amb una tanca de fusta. Aquesta obra s'ha executat amb fons propis, uns 5.000 euros, i durant la primera quinzena de març.