Si no hi ha cap sorpresa d´última hora, el Govern de Figueres format pels grups de CiU i PSC, patirà una baixa sensible en la seva composició. L´actual regidora d´Educació, Joventut i Infància, Mar Casas, té la intenció de deixar el càrrec. Casas, psicòloga i periodista, és una de les persones de confiança de l´alcaldessa Marta Felip, però diversos contratemps de salut i la seva activitat professional poden haver estat determinants en la decisió de deixar l´Ajuntament. La mateixa alcaldessa ha confirmat aquesta possibilitat en ser preguntada sobre el tema.

Mar Casas figurava en el lloc número set de la candidatura de CiU a les passades eleccions municipals, com a representant de Convergència, i el seu lloc va ser el que va marcar el nivell màxim de regidors de la candidatura de l´aleshores federació nacionalista.

Si s´acaba confirmant la seva baixa voluntària, el seu lloc l´hauria d´ocupar la número vuit de la llista, Núria Galimany, d´Unió Democràtica. L´entrada de Galimany permetria a UDC recuperar els dos representants que havia tingut en el Govern fins que Dolors Pujol va decidir abandonar el partit que, en l´àmbit local i comarcal, lidera Manuel Toro. El canvi pot comportar diverses modificacions en el cartipàs, alguna de les quals ja està embastada, com ara que Francesc Cruanyes deixi Comunicació Corporativa.

Tercera baixa en el ple

Fins ara, tot i el poc temps que fa que va començar el mandat, el ple figuerenc ha tingut dues baixes. El primer a plegar va ser el portaveu republicà Albert Testart i, recentment, també ho va fer Montse Boher (CUP). Jordi Giró va agafar el relleu de Testart i Toni Garcia substituirà Boher.