28 de març de 2016
28.03.2016
Immigració

"Vivim la crisi humanitària més greu des de la Segona Guerra Mundial"

El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós, parla de la situació dels refugiats a Europa

29.03.2016 | 11:01
Oriol Amorós durant l´estada a Figueres

El responsable d'immigració del govern de la Generalitat, el republicà Oriol Amorós, és crític amb la gestió de les institucions europees sobre la crisi dels refugiats. "Van arribant refugiats aquí i en seguiran arribant, encara que la Unió Europea hagi pres unes decisions que pensem que són negatives, perquè són contràries al dret d´asil", explica el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania en una entrevista al Setmanari de l'Alt EMPORDÀ. Segons Amorós "aquesta és la crisi humanitària més important que hi ha hagut a Europa des de la Segona Guerra Mundial"

Amorós qualifica de "molt bona" la resposta dels municipis vers aquesta crisi. "Hi ha molts municipis que ja han votat mocions instant l´ajuntament a participar en l´acollida de refugiats. Hem dissenyat un inventari de recursos únics per canalitzar aquesta solidaritat i que gestionem conjuntament entre ajuntaments i Generalitat. L´objectiu nostre és anar derivant els refugiats cap a municipis que tinguin un habitatge públic i un projecte d´inserció laboral al costat, amb possibilitats de trobar feina. Si això ho podem fer a tot Catalunya, ens podrem coresponsabilitzar de l´acollida de 4.500 refugiats", explica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook