Cadaqués ja disposa de dues finques per adequar com a espai d'estacionament a tocar les cales de cap de Creus i evitar que els vehicles estacionin als vorals. Dos veïns han fet una cessió gratuïta, de moment, d'un any.

L'Ajuntament va passar per ple l'acord signat amb dos veïns de la cessió d'ús de les dues finques rústiques situades a peu de carretera entre l'accés a cap de Creus i el Far. Són dos dels espais on podran aparcar alguns vehicles en punts estratègics d'aquest tram del litoral, molt concorregut per visitants, tant per accedir a les cales com per visitar-lo. La mesura es va decidir fa uns mesos després d'una reunió amb els representants del Parc Natural de Cap de Creus.

Des de fa anys l'aparcament a banda i banda de la carretera fins al Far genera problemes, sobretot en èpoques de major afluència de visitants. S'han col·locat rocs per evitar l'estacionament però els conductors, en ocasions, fins i tot els fan caure mutanya avall per poder deixar el vehicle.

L'Ajuntament espera que amb la presència d'alguns espais per estacionar podran ajudar a evitar que es faci a la carretera. Seran per a poques places de vehicles. La previsió és quatre o cinc petits punts per a pocs vehicles, quatre o cinc, entre el corral d'en Morrell fins al Far. Han de permetre facilitar l'accés a cala Torta, a la Pedrera, cala Bona o cala Jugadora. Són conscients que seran insuficients per l'alta demanda en alguns moments puntuals.

La carretera compta amb un aparcament a la zona del Far per a unes vuitanta places i un segon al prinicipi dels antics terrenys del Club Med per a uns dos-cents vehicles. Justament la Generalitat ha organitzat per a aquesta Setmana Santa passejades a aquest indret, el Pla de Tudela. Començaran divendres i es repetiran cada dia a les cinc de la tarda fins diumenge i dilluns a les onze.