El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat nul el POUM?de Ventalló i els acords d'Urbanisme al respecte aprovats el 2011 perquè ha previst créixer en sól inundable i sense els suficients informes. Contra la sentència encara es pot interposar recurs.

La sentència, amb data 29 de febrer de 2016, conclou que no s'ha analitzat correctament el risc d'inundació. Considera que hi ha estudis parcials i defectuosos dins la documentació del planejament, tot i que es preveu creixement en zones amb elevat risc d'inundació.

En la sentència es remet al dictamen pericial sobre el risc que es va aportar. Confirma així que una part dels sectors de creixement en sòl urbanitzable i polígons d'actuació se situen en zona sotmesa a risc d'inundació i també la resta de sòl. Un del creixement, per exemple, és el polígon industrial. Els veïns que van denunciar exposen que també van denunciar que els estudis eren incomplets, només tenien en compte una petita zona del nucli de Ventalló però no analitzaven la inundabilitat en la resta del municipi. El tribunal els ha donat la raó i ha tingut en compte el fet que Ventalló és un municipi on el risc d'inundació segons el Pla especial d'emergències per inundació de Catalunya (Inuncat) és molt alt. El tribunal conclou que «es tracta de garantir que la configuració de Sectors de planejament parcial no es porti a terme de forma precipitada i sense un mínim de dades precises i concretes sobre el risc d'inundabilitat».

És la segona sentència que es dóna a conèixer en poques setmanes que anul·la un POUM de la comarca. Roses haurà de refer el planejament també per deixar construir en sòl inundable.