El jutjat no va permetre fa poc més d'un any a l'Ajuntament de Roses l'accés a un solar particular del carrer Sant Isidre, 31 que genera queixes veïnals, sobretot per les deixalles que s'hi acumulen. La propietat hi hauria fet una petita neteja, però torna a estar en una situació d'insalubritat que ha portat a reiniciar requeriments.

Els serveis jurídics municipals han informat que no és inusual que els jutjats impedeixin l'accés a finques particulars i que en ocasions, malgrat situacions complicades com aquesta, no s'hi pot entrar i fer la neteja subsidiàriament.

Ara des de l'exterior s'hi poden veure bosses d'escombraries de tota mena. Hi queda una paret i una porta d'antigues construccions en un solar situat al centre. L'alcaldessa, Montse Mindan, ha explicat que fa deu anys que està sense cap construcció. Amb l'anterior propietari, que era de Roses, hi havia comunicació, se li requeria que netegés i complia. L'actual propietària és de fora i, a més, no contesta els requeriments i per això es va optar per la vida judicial.

A pricipi del 2015 s'hi hauria fet una neteja, segons fonts municipals, però actualment s'hi ha de tornar a actuar. «La gent esbotza la porta i tira les deixalles, hi ha contenidors, però hi ha persones incíviques», constata Mindan. El resultat és un solar amb brutícia que perjudica els veïns propers. Per això es tornarà a fer el procés de requerir que s'hi actuï.

El solar genera altres problemes als veïns que tenen filtracions d'aigua a les parets, però en aquest cas l'alcaldessa constata que han de denunciar-ho de forma particular.