16 de març de 2016
16.03.2016
L'Escala

L'Escala inicia una campanya per fomentar la tinença responsable de gossos

Es recorda l'obligatorietat d'inscriure'ls al cens municipal

16.03.2016 | 13:43

L´Ajuntament de l´Escala, en col·laboració amb l´empresa concessionària del servei de neteja (Urbaser), ha iniciat una campanya per fomentar la tinença responsable de gossos. L´objectiu és recordar l´obligatorietat de tenir els animals degudament inscrits al cens municipal i vacunats, però també incentivar el civisme en benefici de la comunitat, especialment en allò que fa referència a la recollida d´excrements.

Actualment, el cens municipal d´animals té registrats uns 300 gossos, una xifra que es considera que està molt per sota de la xifra real. S´ha editat un tríptic en què s´expliquen els principals punts a tenir en compte per a propietaris de gossos, entre els quals hi ha l´obligació de tenir la cartilla sanitària al dia; d´identificar-lo amb un microxip homologat; d´inscriure´l al cens municipal i de tenir-lo en unes condicions d´allotjament adequades. A més, es fa especial incidència amb la necessitat que sempre es recullin els excrements dels animals i no es deixin al carrer.
Les persones que portin aquest tríptic a l´Oficina d´Atenció al Ciutadà de l´Ajuntament de l´Escala i tinguin el seu gos correctament censat rebran com a obsequi (fins que se n´exhaureixin les existències) un portabosses amb forma d´os i un paquet de bosses.

El regidor de Serveis, Robert Figueras, remarca que l´objectiu municipal és "la sensibilització del conjunt dels propietaris de gossos per tal que en facin una tinença responsable i pensant en el bé dels animals i en l´interès del conjunt dels veïns del municipi, ja que mantenir els espais públics nets hauria de ser un objectiu que ens impliqués a tots". En aquest sentit, destaca que passada aquesta campanya informativa, la Policia Local reforçarà la vigilància sobre el compliment de la normativa, que preveu multes d´entre 60 i 150 euros.

Aquest cap de setmana, aquesta campanya informativa es reforçarà amb una acció de dinamització a diferents espais públics del municipi per tal de donar a conèixer el tríptic que s´ha editat.

Colònies de gats
Paral·lalment, l´associació Sol Gat l´Escala ha iniciat també una campanya per a la captació de nous voluntaris per tal d´ajudar a gestionar les colònies de gats controlades que hi ha al municipi. Aquesta associació sense ànim de lucre s´encarrega de col·laborar amb l´administració per a alimentar de forma controlada els gats de carrer, així com d´esterilitzar-los i de fomentar l´adopció responsable.

També s´ha fet un tríptic informatiu al respecte. Les dades de contacte per a les persones que vulguin col·laborar en la gestió d´aquesta colònies controlades són: infosolgat@gmail.com o el telèfon 695 928 399.

La regidora de Sanitat, Maribel Calderón, destaca la importància de "no alimentar els gats de carrer fora de les zones controlades i amb el sistema establert a base de pinso sec, ja que això genera més problemes de neteja i molèsties". En aquest sentit, convida a les persones que hi estiguin interessades a convertir-se en voluntaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook