L’Ajuntament de l’Escala, en col·laboració amb l’empresa concessionària del servei de neteja (Urbaser), ha iniciat una campanya per fomentar la tinença responsable de gossos. L’objectiu és recordar l’obligatorietat de tenir els animals degudament inscrits al cens municipal i vacunats, però també incentivar el civisme en benefici de la comunitat, especialment en allò que fa referència a la recollida d’excrements.

Actualment, el cens municipal d’animals té registrats uns 300 gossos, una xifra que es considera que està molt per sota de la xifra real. S’ha editat un tríptic en què s’expliquen els principals punts a tenir en compte per a propietaris de gossos, entre els quals hi ha l’obligació de tenir la cartilla sanitària al dia; d’identificar-lo amb un microxip homologat; d’inscriure’l al cens municipal i de tenir-lo en unes condicions d’allotjament adequades. A més, es fa especial incidència amb la necessitat que sempre es recullin els excrements dels animals i no es deixin al carrer.

Les persones que portin aquest tríptic a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de l’Escala i tinguin el seu gos correctament censat rebran com a obsequi (fins que se n’exhaureixin les existències) un portabosses amb forma d’os i un paquet de bosses.

El regidor de Serveis, Robert Figueras, remarca que l’objectiu municipal és “la sensibilització del conjunt dels propietaris de gossos per tal que en facin una tinença responsable i pensant en el bé dels animals i en l’interès del conjunt dels veïns del municipi, ja que mantenir els espais públics nets hauria de ser un objectiu que ens impliqués a tots”. En aquest sentit, destaca que passada aquesta campanya informativa, la Policia Local reforçarà la vigilància sobre el compliment de la normativa, que preveu multes d’entre 60 i 150 euros.

Aquest cap de setmana, aquesta campanya informativa es reforçarà amb una acció de dinamització a diferents espais públics del municipi per tal de donar a conèixer el tríptic que s’ha editat.

Colònies de gats

Paral·lalment, l’associació Sol Gat l’Escala ha iniciat també una campanya per a la captació de nous voluntaris per tal d’ajudar a gestionar les colònies de gats controlades que hi ha al municipi. Aquesta associació sense ànim de lucre s’encarrega de col·laborar amb l’administració per a alimentar de forma controlada els gats de carrer, així com d’esterilitzar-los i de fomentar l’adopció responsable.

També s’ha fet un tríptic informatiu al respecte. Les dades de contacte per a les persones que vulguin col·laborar en la gestió d’aquesta colònies controlades són: infosolgat@gmail.com o el telèfon 695 928 399.

La regidora de Sanitat, Maribel Calderón, destaca la importància de “no alimentar els gats de carrer fora de les zones controlades i amb el sistema establert a base de pinso sec, ja que això genera més problemes de neteja i molèsties”. En aquest sentit, convida a les persones que hi estiguin interessades a convertir-se en voluntaris.