Del 19 al 27 de març, coincidint amb la Setmana Santa, se celebrarà,al Port de la Marina d´Empuriabrava, la 28ª edició de la Fira del Vaixell d´Ocasió. La Fira del Vaixell és considerada un referent en la nàutica d´ocasió i atrau cada any milers de visitants, tant del país com estrangers. Al voltant de 32 empreses nàutiques posaran a la venda les seves millors ofertes en embarcacions d´ocasió en uns 25.000 m2 d´exposició. A flot i a sec, es podran visitar vaixells de tot tipus, des de l´auxiliar de 2m fins a la motora de més de 17m. Vela, motor o jet-ski, tot reunit en un sol espai perquè el client pugui escollir l´embarcació que més s´adapti a les seves necessitats i pressupost.

En aquesta nova edició, les empreses nàutiques que presentaran les seves millors ofertes esperen poder sorprendre als clients interessats, oferint embarcacions en molt bon estat a preus imbatibles. Durant els darrers anys, s´han assolit xifres de rècord, tant amb unitats exposades -prop de 450-, com amb percentatge d´operacions tancades durant la Fira -22-25%.

Enguany, el Port ha realitzat uns canvis estructurals i això ha d´afavorir la presència d´embarcacions d´entre 10 i 15 metres a l´aigua. Aquestes embarcacions enguany estaran a peu de moll. La majoria d´embarcacions d´ocasió que s´exposen a la Fira d´Empuriabrava són fruit de vendes de vaixell nou. Les nàutiques han acceptat l´embarcació del client a l´hora de fer la venda de vaixell nou.

Durant els darrers anys, i degut a la crisi mundial, la venda de vaixell nou també es va veure afectada i això ha fet que les nàutiques tinguin menys oferta de barco d´ocasió.

Amb la voluntat de poder oferir el millor producte a la Fira 2016 es preveu que hi hagi àmplia oferta d´embarcacions Milla Zero, embarcacions noves o seminoves que els empresaris posen a la venda a un preu inferior del que costarien noves. A la fira, se n´hi podran trobar de diferents marques i models. Aquest tipus d´embarcacions estaran degudament identificades amb un rètol.

Les claus de l´èxit

Diversos són els factors que propicien l´èxit en cada edició de la Fira: que la seva celebració coincideixi amb les festes de Setmana Santa; que els expositors siguin professionals nàutics amb molta experiència que preparen i seleccionen amb molta cura les embarcacions que posen a la venda; o que totes les embarcacions que es posen a la venda estan a punt per navegar. El client pot adquirir l´embarcació i posar-la a l´aigua durant la setmana següent a la finalització de la Fira. Els expositors nàutics donen servei post-venda complementari, des de la tramitació de la documentació fins el canvi d´oli o la neteja.

En l´edició del 2015, ja es va notar un augment de vendes referent a l´edició anterior i s´espera que, enguany, tant les visites de clients interessats com el percentatge de vendes sigui igual o superior.

Com ja es tradicional, durant la setmana de la Fira, l´escola Nàutico-Pesquera de la Generalitat, amb la col·laboració de l´Ajuntament de Castelló d´Empúries, es desplaça fins a Empuriabrava per organitzar una convocatòria d´exàmens pels títols de Patró Bàsic i Patró d´Embarcació d´Esbarjo. Els exàmens tindran lloc al Centre Emprèn el dia 23 de Març.

La Fira estarà oberta al públic des del dissabte 19 -s´inaugura a les dotze del migdia- fins el diumenge 27 de març, de les deu del matí a set de la tarda sense interrupció.