Roses pagarà 2,2 milions d'euros per evitar l'enderroc de la part superior de l'edifici Royal Marine II de Santa Margarida. És l'acord al qual ha arribat amb els veïns del Royal Marine I, que van denunciar als tribunals que era més alt del permès pel planejament. Amb l'acord s'evita l'execució de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de fa set anys.

L'Ajuntament va anunciar el mes d'octubre que reservava una partida perquè estava negociant amb els denunciants pagar-los aquesta quantitat, a canvi que no demanessin l'execució de la sentència. Finalment s'ha tancat l'acord i dilluns es porta al ple l'aprovació del conveni de resolució convencional i extrajudicial. Això tancaria un llarg litigi i evitaria l'enderroc. És el que ordenava una sentència del 7 d'octubre de 2008 del TSJC.

L'Ajuntament considera que el cost de l'execució, que només el projecte s'estimava en 3,5 milinos, era superior al que suposava pagar a les persones que van denunciar. El conveni, tal com va explicar l'alcaldessa, Montse Mindan, està redactat des del mes d'octubre però faltava que acabessin de signar totes les parts. Finalment i tancat l'acord amb els denunciants es portarà al ple.

L'edifici és a Santa Margarida, a tocar dels canals. Consta de quatre pisos en alçada en diferents apartaments i un pati interior. Primer es va construir el Royal Marine I i més tard un segon bloc, el Royal Marine II. Una vegada construït, el dels primer edifici van denunciar que superava l'alçada permesa. Una sentència del jutjat de Girona ratificada pel TSJC?el 2008 va dir que s'havia d'enderrocar l'última planta. L'Ajuntament ha fet diversos intents per evitar-ho.

S'havia intentat un conveni anterior durant el mandat de Magda Casamitjana (2007-2011) i el tribunal en aquella ocasió el va rebutjar. Més tard es va intentar legalitzar, sense èxit, i fins i tot el TSJC va començar una investigació perquè no s'havia complert la sentència. El tribunal ordenava investigar l'alcalde, el secretari i l'arquitecte municipal per desobeir. Després es va obrir la possibilitat d'evitar-la pagant als denunciants. D'altra banda, ERC diu que contribuirà a solucionar el problema, però demana que s'indagui a fons per concloure no només quines són les responsabilitats legals, sinó també les polítiques.