L'Ajuntament de l'Escala ha posat en marxa, un any més, la campanya de control de gavians i coloms, amb l'objectiu de minimitzar les molèsties que la sobrepoblació d'aquests animals provoca a les zones urbanes.

Els veïns que tinguin problemes amb aquests animals a les seves propietats es poden posar en contacte amb l'empresa que s'ha contractat per fer aquestes tasques de control, al telèfon 652632637 (de 10 a 12 del matí) o al correu electrònic falconersiberia@gmail.com.

Les accions que es duen a terme des de fa uns anys consisteixen en evitar la col·locació de nius i retirar els ous, en el cas dels gavians, per tal d'intentar evitar que tornin a situar-se en el mateix lloc. En el cas dels coloms, es fan captures controlades.

El cas dels gavians és especialment problemàtic pels veïns, donat que en l'època de cria ataquen qui surt al terrat i s'acosta prop del niu.

Només es pot actuar als habitatges en què es disposa del permís dels propietaris.

Paral·lelament, aquest any es torna a fer una actuació prop de la zona del pavelló i l'escola amb una àliga per tal d'espantar els gavians que se situen a les teulades dels equipaments públics d'aquest entorn.

Noticia de l'Ajuntament de l'Escala, el 11 de Març del 2016 a les 10:52