10 de març de 2016
10.03.2016
Empreses

Nou empreses altempordaneses reben el segell de socialment responsables

El Director General de Desenvolupament Rura de la Generalitat, Oriol Anson, va presidir l´acte de lliurament dels diplomes a Castellfollit de la Roca

10.03.2016 | 15:43
Els guardonats de l´Alt Empordà

Setanta-una petites empreses Leader de Catalunya, nou de les quals de l'Alt Empordà, han rebut aquest passat dimecres, a Castellfollit de la Roca, un certificat de reconeixement als seus processos d´implantació de polítiques de Responsabilitat Social Empresarial. Les empreses altempordaneses que recollien diploma eren les següents: Masetplana SL. (Garriguella), La Font de Vilamaniscle SL (Mas vivent, turisme rural). Càmping Bassegoda Park (Albanyà), Restaurant La Quadra (Maçanet de Cabrenys), Productes Casa Carriot (Palau-saverdera), Agrícola de Garriguella SCCL, Restaurant Chez Louisette (Garriguella), Matcarrelage (Biure) i Can Llobet (Capmany).

El conjunt d´aquestes organitzacions ha participat en el projecte de cooperació catalana Gestió Sostenible Rural, finançat pel Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació en el marc del programa LEADER del PDR 2007-2013. Oriol Anson, drector general de Desenvolupament Rural del Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, va presidir el lliurament de diplomes.

Amb la certificació de la Responsabilitat Social Empresarial d´aquestes 71 empreses, ja són un total de 352 els beneficiaris d´ajuts Leader de Catalunya que des de la convocatòria 2009 han acreditat la implementació de processos de millora en l´àmbit econòmic, ambiental i social de la seva activitat. Aquesta xifra, situa el projecte de cooperació Gestió Sostenible Rural, coordinat pel grup Leader ADRINOC, com un dels programes públics de foment de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE)a la petita i mitjana empresa més importants de l´Estat espanyol.
Gestió Sostenible Rural ha desenvolupat també múltiples accions encaminades a difondre el concepte de la Responsabilitat Social Empresarial entre els diferents agents socioeconòmics dels territoris Leader. Al llarg dels darrers anys s´han organitzat més d´un centenar d´actes de sensibilització, s´han impartit diferents cursos formatius a empreses, s´han programat visites d´intercanvi empresarial i s´ha publicat diferent material divulgatiu i pedagògic.

En aquest context, personal tècnic especialitzat d´ADRINOC ha estat assessorant activament 137 empreses de les comarques de l´Alt Empordà, la Garrotxa, Osona i el Pla de l´Estany per promoure noves fórmules de gestió econòmica respectuoses amb l´entorn i amb les persones.
L´acte va cloure amb la ponència de l´expert en Responsabilitat Social i coordinador de Respon.cat -iniciativa empresarial per al desenvolupament de l´RSE a Catalunya- Josep M. Canyelles, que sota el títol "Estat de situació de l´RSE a Catalunya i iniciatives que s´estan impulsant per tot el territori català", exposà les experiències més notables que avui dia es desenvolupen en l´àmbit de la RSE. A més, responsables de les empreses LLAGURT, HIDROCOLOR i GRANEL van participar en una taula rodona per parlar de bones pràctiques i experiències en l´àmbit de la Responsabilitat Social.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook