L´Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) ha posat en marxa la quarta edició de les jornades territorials per donar a conèixer la Central de Compres del món local. En aquesta edició s´explicarà el catàleg de bens, serveis i subministraments que la Central de compres del món local ofereix, així com les novetats en matèria de contractació a partir de la Directiva 2014/24/EU de contractació pública.

Es duran a terme un total de nou sessions arreu del territori català.

Actualment, la Central de Compres del món local, impulsada per l´ACM, compta amb 843 ens locals que adquireixen productes o serveis mitjançant aquest pioner sistema. Aquesta xifra demostra que és la central compres més utilitzada a l´Estat espanyol.

Destinat a electes i tècnics locals, especialment responsables en àrees de contractació i/o compres, tractarà aspectes com les principals innovacions de la directiva 2014/24/UE en els criteris d´adjudicació, transparència en els processos de contractació, etc. Destaca que els docents de les diferents ponències són especialistes en contractació pública local i molts d´ells són tècnics de la mateixa administració local.

La jornada d'aquest dijous al matí a la seu del Consell Comarcal ha estat inaugurada pel president del Consell, Ferran Roquer, el secretari general de l´ACM, Marc Pifarré, i el delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Eudald Casadesús.