L'equip de Govern de Figueres ha anunciat, aquest dijous, l'inici de la segona fase de la lluita contra l'ocupació il·legal d'habitatges per a millorar la convivència a les comunitats de veïns. L'Ajuntament, representat pel tinent d'alcalde Pere Casellas i el cap de la Guàrdia Urbana, Josep Maria Riera, han presentat la campanya "Comunitats cíviques, comunitats segures" amb la qual espera "incrementar la complicitat" amb els gestors de les comunitats de propietaris oferint-los informació i suport constant.

Casellas ha explicat que, en el transcurs dels darrers mesos, l'actuació de la Guàrdia Urbana i les empreses de subministrament de serveis ha permès tallar una setantena d'ocupacions il·legals d'habitatges que afectaven la convivència veïnal. El regidor ha deixat clar que aquestes actuacions estan al marge de la problemàtica social amb l'habitatge: "els problemes socials són atesos com toca pels serveis pertinents", ha dit en roda de premsa.

El tinent d'alcalde considera que els fruits d'aquesta actuació municipal són evidents: "Figueres ha deixat de ser un pol d'atracció per venir a ocupar habitatges. És un fet evident i clar".