El ple del mes de març, celebrat aquest dilluns, ha aprovat el plec de clàsules administratives per a l'adjudicació, mitjançant concurs públic, de la concessió per a l'explotació del trent turístic -Carrilet- de l'Escala. El ple també ha aprovat el programa de participació ciutadana del nou pla general.

El plec de clàusules del Carrilet incorpora diverses millores al servei. En aquest sentit, s'amplia el període de funcionament, que fins ara era del 15 de juny al 15 de setembre i de dilluns a diumenge. En aquest sentit, també funcionarà els caps de setmana del 16 al 30 de setembre i de Setmana Santa a 14 de juny, incorporant també la possibilitat d'oferir el servei en dates puntuals, com pot ser Carnaval o Nadal.

També es preveu que el Carrilet pugui parar als aparcaments dissuasoris de can Parals i de l'avinguda Francesc Macià.

D'altra banda, s'incorpora un preu més econòmic per als empadronats a l'Escala (es farà una tarja identificativa). En aquest sentit, el preu per trajecte serà d'1,50 euros per a empadronats i de 2,50 euros per a no empadronats. Els trajectes són de Cala Montgó al Nucli Antic i del Nucli Antic a Sant Martí d'Empúries, amb els corresponents retorns.

El servei s'adjudicarà per a un termini de quatre anys, prorrogables.

D'altra banda, el ple també ha aprovat la incoació de l'inici dels treballs de redacció del nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal, així com el programa de participació ciutadana, al qual ja havia donat llum verda la setmana passada la comissió de seguiment del POUM.