L´alcalde de l´Escala, Víctor Puga, ha decidit crear un consell assessor en què hi hagi els tres darrers alcaldes -Rafel Bruguera, Josep Maria Guinart i Estanislau Puig- per tal de compartir idees i debatre sobre temes estratègics per al municipi, com pot ser el cas del nou pla general. La primera reunió s´ha fet aquest divendres.

"L´objectiu és aprofitar l´experiència de tres persones que han treballat molts anys per l´Escala en un moment en què hem de definir el futur del municipi en diversos àmbits, en especial amb la redacció del nou pla d´ordenació urbanística, el pla d´urbanitzacions o també l´àmbit de la promoció econòmica i la cultura", remarca Víctor Puga.

Entre aquests tres exalcaldes, sumen 32 anys al capdavant de l´Ajuntament de l´Escala. Rafel Bruguera (PSC) va governar des de 1983 a 1995; Josep Maria Guinart (CiU), ho va fer de 1995 a 2007; i Estanislau Puig, de 2007 a 2015.

L´alcalde de l´Escala emmarca aquest consell en la voluntat municipal de buscar el màxim consens en aquells aspectes de gran transcendència a nivell de present i futur del municipi. Així, en el marc del pla general també s´ha constituït ja la comissió de seguiment en què hi ha tots els grups municipals i els seus assessors tècnics i la setmana vinent està previst que el ple aprovi el programa de participació ciutadana que s´implementarà en els propers anys per tal de definir la màxima normativa urbanística municipal.