En el Ple de l'Ajuntament celebrat ahir 3 de març es va aprovar l'adhesió de Figueres a la Mancomunitat Intermunicipal del Servei de Control de Mosquits, el qual permetrà que la ciutat disposi d'un servei de manera permanent per prevenir la proliferació de mosquit comú i, en especial, la de mosquit tigre.

La proliferació de mosquits, així com l'aparició o propagació d'espècies no habituals, requereix actuacions especialitzades i alhora s'han d'adoptar en un àmbit territorial que depassa l'estrictament municipal. La necessitat de poder prestar els serveis de prevenció contra els mosquits i evitar els seus efectes perjudicials, especialment per a la salut humana, fan necessària l'adhesió de l'Ajuntament de Figueres a aquesta mancomunitat per assolir de manera eficaç aquestes finalitats.

El regidor de Medi Ambient i Qualitat Ambiental, Francesc Cruanyes, declara que sempre s'han fet actuacions directes cada vegada que s'han detectat focus de mosquit. "A partir d'ara es durà a terme una labor continuada i, sobretot, preventiva, amb un tractament especial en tots els embornals i altres zones de risc per atacar directament les larves. Els resultats, com ja s'ha constatat en altres municipis, seran més que evidents".

La Mancomunitat Intermunicipal del Servei de Control de Mosquits de la badia de Roses i del Baix Ter té com a finalitat, d'acord amb els seus estatuts, el control de mosquits d'una zona i la possibilitat d'escometre altres tasques fitosanitàries. Actualment està integrada pels municipis de Roses, Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador, l'Armentera, l'Escala, Torroella de Montgrí, Pals, Bellcaire d'Empordà, Palau Sator, Cruïlles, Begur, Gualta, Platja d'Aro i Peralada.