La direcció provincial del PP ha creat una comissió delegada transitòria que assumirà les funcions de la junta local fins d'aquí a sis mesos quan es convoquin eleccions per renovar-la. L'ens el presidirà el secretari provincial a Girona, Manel Escobar, i deixarà com a vocals l'actual presidenta i portaveu del grup municipal, M. Àngels Olmedo, i el regidor, Diego Borrego, juntament amb Julià Genovés i Concepció Veray. La decisió s'ha pres després de dos anys de retard en la convocatòria d'eleccions i, tot i que des de la direcció no ho admeten, amb l'objectiu de posar ordre al partit figuerenc. Escobar, però, insisteix que es tracta d'una eina habitual i de col·laboració. «En cap cas incidirà en les decisions del grup municipal», assegura.

Fa anys que el PP de Figueres travessa problemes en el si de la direcció. El relleu de l'exregidor, Joan Casas, per M. Àngels Olmedo. El número dos, Diego Borrego, tenia l'esperança de liderar la formació amb el canvi però no va ser així. Olmedo es va convertir així en la candidata a les eleccions de 2011 així com la presidenta local, tot i que des de 2010. La situació es va repetir en els darrers comicis però la pèrdua d'un dels regidors va accentuar encara més les divergències. La situació va arribar al límit amb un acord mig complert amb el Govern local, Borrego donant-li suport i els dos edils votant per lliure als plens.

Mentrestant, el partit mirava cap a una altra banda. De fet, feia dos anys que havia d'haver convocat eleccions però sembla que no va voler desencallar-ho per no accentuar encara més les diferències entre els dos regidors. Ara ha optat per crear la figura que preveuen els estatuts de forma provisional:?una comissió delegada que dirigirà Escobar tindrà com a secretari, Josep M. Angelats (actual vicesecretari de política local) i de vocals, Julià Genovés, Concepció Veray i els dos edils.

La decisió, segons ha pogut saber aquest diari, s'hauria pres aquesta setmana en una reunió on van assistir tant Borrego com Olmedo. Escobar va voler ahir restar importància a l'assumpte, tot recordant que d'aquí a sis mesos es faran eleccions. Insisteix que s'ha consensuat amb els regidors i que en cap cas es prendran decisions per ells sinó que es tracta d'una eina de «control i col·laboració de la direcció».