L'Ajuntament de Roses ha iniciat les obres de condicionament de l'àrea d'accés a la platja del Palangrers, coneguda també com a platja del Segon Moll. L'espai comptarà amb una zona enjardinada i incorporarà una rampa de connexió a la platja obrint així l'espai i facilitant-ne el pas a persones amb mobilitat reduïda.

Les obres que s'acaben d'iniciar consistiran en l'enderroc de la part inicial de l'espigó existent, amb el qual s'aconseguirà l'obertura i espai necessari per incorporar una rampa que donarà accés directe des de l'aparcament fins a la sorra de la platja. D'aquesta manera, es possibilitarà un fàcil accés tant a les persones amb mobilitat reduïda, com als vehicles del servei de neteja de platges.

L'ordenació i embelliment de la resta de l'espai s'aconseguirà mantenint l'arbrat i l'actual caràcter de l'espai i incorporant unes plataformes esglaonades, a mena de feixes, que ascendiran fins a la roca. La primera comptarà amb una àrea de descans amb una font, mentre que la resta s'enjardinaran amb la plantació de nous arbres i arbusts propis de la zona. El mur de formigó es revestirà amb un aplacat de pedra per donar uniformitat al conjunt.

Un pressupost de 35.000 euros i dos mesos de termini

La superfície total que comprèn l’àmbit d’aquesta actuació és de 258 m2, delimitats des de l’aparcament, el mur de la carretera del Far i la sorra de la platja. Les obres han estat adjudicades per un import de 35.000 euros i disposen d'un termini d'execució de 2 mesos.

Aquestes obres corresponen a una primera fase d'arranjament de l'àrea d'accés a la platja dels Palangrers, que properament es veurà completada amb un nou projecte que suposarà la pavimentació, ordenació i enjardinament de les places de l'aparcament adjacent, amb una superfície de 1.925 m2.

Amb aquesta projecte el consistori continua adequant paisatgísticament el front marítim rosinc i millorarà la imatge i accés d'un espai turístic i també molt concorregut pel públic local, doncs aquesta platja de petites dimensions és en realitat una “cala” desvinculada de les aglomeracions urbanes.