El grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Figueres, que encapçala l'oposició al govern de CiU i PSC, ha explicat avui que espera "una resposta positiva" a les al·legacions que ha presentat al pressupost del 2016 encara que les seves expectatives no són massa positives. La portaveu, Agnès Lladó, i el regidor Jordi Giró, han confirmat que tot just ahir van mantenir la primera reunió de treball amb el govern per debatre les seves propostes, entre les quals hi ha "dos temes irrenunciables". Aquest són l'ampliació del centre de formació Ferran Sunyer i la implantació definitiva dels districtes.

ERC creu que el pressupost provisional no té prou en compte "la lluita contra l'atur" i lamenta que la taxa del 20% hagi situat Figueres com la ciutat catalana de més de 40.000 habitants amb la ràtio més alta de persones sense feina. "Hem de creure en una estratègia per poder reduir-la", ha afirmat Agnès Lladó en el saló de plens.

Els republicans esperen una resposta, per aquest mateix dijous. En el centre Ferran Sunyer volen que hi hagi "un viver d'empreses" i que, a part de l'Escola Oficial d'Idiomes, "també s'hi instal·lin els serveis socials", la qual cosa permetria vendre el local del carrer Sant Pau, "ja que no és cap ganga".