24 de febrer de 2016
24.02.2016
XAT
A partir de les 10, fem el xat en directe amb Víctor Puga, alcalde de l'Escala, cliqueu per pregunta
Tradicions amb detractors

Roses decidirà al ple de dilluns si acaba amb l'empaitada i el correbou

Gent del Poble, al govern amb CiU, presentarà una moció per prohibir espectacles amb animals

24.02.2016 | 07:40

Roses podria tancar dilluns la polèmica sobre si s´han de celebrar o no les activitats de l´empaitada d´ànecs i el correbous de la Festa Major. Gent del Poble, soci de govern de CiU, presentarà una moció per renunciar als espectacles amb animals. Si prospera, s´acabaria l´enfrontament entre les entitats organitzadores i els animalistes.

La moció declara Roses com a «Vila respectuosa vers els animals i vol expressar aquesta voluntat mitjançant la renúncia expressa a continuar organitzant o col·laborant, directa o indirectament o per omissió, en el nostre municipi cap tipus de festa o activitat lúdica que utilitzi animals vius dins la seva execució». Necessita majoria perquè prosperi en un consistori amb disset regidors. Alguns dels vots ja estan gairebé assegurats. És el cas d´ERC i Gent del Poble i d´algun regidor de CiU, com Ana Jorquera, que cada any s´ha oposat a les activitats amb animals. Així, ja sumarien set regidors dels nou necessaris. Els convergents, però, donen llibertat de vot i serà una decisió personal de cada regidor.
El portaveu de Gent del Poble i regidor de Festes, Francesc Giner, ha explicat que se n´ha parlat amb totes les parts i amb tots els grups del consistori. El regidor admet que «la presentem per guanyar-la però pot haver-hi sorpreses».

La moció ha estat l´opció escollida finalment per intentar acabar amb la polèmica. Des de fa anys entitats animalistes s´hi oposen, tot i que l´empaitada d´ànecs centra l´atenció i les denúncies, perquè el correbou està regulat per llei. S´han arribat a presentar una quinzena de denúncies. A les entitats animalistes s´hi han sumat col·legis d´advocats. A la darrera Festa Major un participant va colpejar amb un ànec una persona que gravava i la imatge va tenir un ampli ressó que va incrementar la polèmica. Des de llavors s´han mantingut reunions per intentar arribar a algun acord però els animalistes volen que s´acabi amb l´activitat.

L´Ajuntament va descartar l´opció del referèndum pactat entre CiU i GdP perquè consideren que no resoldria el problema. La decisió es prendrà dilluns al ple.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook