20 de febrer de 2016
20.02.2016
Projecte a Cala Montjoi

Ferran Adrià continua buscant la manera per fer la segona ampliació d'El Bulli

L'alcaldessa de Roses diu que el moviment de terres que denuncien els ecologistes és "legalitzable" i que ja s'està tramitant

20.02.2016 | 08:57
Ferran Adrià continua buscant la manera per fer la segona ampliació d'El Bulli
Estat actual de les obres.

Ferran Adrià no ha renunciat a ampliar El Bulli a Cala Montjoi a Roses (Alt Empordà) en una segona fase d'ampliació que li ha de permetre créixer un 300% el volum existent. Per això caldrà un canvi de normativa perquè l'actual no ho permet. L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha explicat que així li ho ha comunicat el xef, que vol seguir buscant la manera de poder-ho fer i que per tant "les coses continuen com fa uns mesos". L'alcaldessa subratlla que "cal anar per parts", ja que ara mateix s'estan fent les obres de la primera fase d'ampliació. Unes obres amb les que s'hauria fet un moviment de terres "desmesurat i il·legal" segons denunciaven ahir els ecologistes. L'alcaldessa ha confirmat que aquest moviment no es preveia al projecte inicial però que ja s'està tramitant la seva "legalització" com passa amb altres obres.

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha confirmat aquest divendres que Ferran Adrià no ha tancat la porta a la segona fase d'ampliació d'El Bulli a Cala Montjoi a Roses (Alt Empordà) i que seguiran buscant la manera perquè aquestes obres, que contemplen ampliar un 300% el volum actual, puguin fer-se. Actualment, la normativa del Parc Natural del Cap de Creus només permet una ampliació del 20% que és el que s'està fent en la primera fase de les obres que ja estan en marxa.

En declaracions a l'ACN, Mindan ha explicat que el xef li ho ha expressat en una conversa que han mantingut aquest divendres. "M'ha dit que tot continuava com havíem parlat fa mesos enrere; es fa l'ampliació del 20% que la llei permet i es continua avaluant i estudiant la possibilitat de que l'ampliació (la segona) es pugi fer a Cala Montjoi". També li ha manifestat que mai havia dit públicament que no pensava fer la segona fase. Fa uns dies va transcendir a través de l'equip del xef que Adrià havia decidit no fer la segona part d'ampliació cansat de les crítiques rebudes des dels moviments ecologistes per ser una zona protegida.

Un moviment de terres en tràmits de legalitzar-se

Referent a la denúncia que ahir va fer IAEDEN-Salvem l'Empordà sobre possibles irregularitats per un moviment de terra "desmesurat i il·legal", l'alcaldessa ha confirmat que no estava previst al projecte inicial que va obtenir la llicència però que ja està en tràmits de legalització. Segons Mindan, com passa en altres obres, s'ha cregut necessari complementar el projecte inicial per fer accessible l'entrada de l'antiga casa dels propietaris d'El Bulli, Casa Marqueta, perquè persones amb mobilitat reduïda hi puguin accedir quan en un futur sigui visitable. D'aquí la necessitat del moviment de terres que han denunciat els ecologistes. "El problema seria que no es pogués legalitzar però l'Ajuntament ja en tenia coneixement i ja s'està tramitant", ha dit Mindan, que ha recordat que també s'haurà de comunicar a Costes i al Parc.

L'alcaldessa ha descartat que es faci ara una inspecció com reclamen els ecologistes perquè els tècnics ja estan fent un seguiment de les obres. Sí que ha confirmat que els propietaris de la finca hauran de restituir uns pins que es van talar juntament amb uns eucaliptus. Aquests últims són una espècie invasora i no s'hauran de replantar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook