Els representants d'ERC de Roses han denunciat públicament que els consells executius que s'han creat en el sí de les societats municipals comptin amb portaveus del PP. En una roda de premsa encapçalada pel president local i regidor a l'oposició, Joan Plana, els d'Esquerra han criticat que "els consells executius no estaran només formats per CDC i PSC, tal com s'havia anunciat, sinó que el PP també en formarà part".

"Aquest és un pacte fet amb nocturnitat i secretisme que torna a portar el PP als òrgans de govern de les institucions municipals", ha dit Joan Plana, i hi ha afegit: "És vergonyós que des de fa 8 anys, els successius governs locals hagin acabat pactant amb el PP, i més vergonyós és encara que en tots els casos el repartiment de càrrecs a les empreses municipals hagi estat el fonament d'aquests acords."

ERC considera que la creació d'un consell exectiu format per tres consellers -un de CDC, un del PSC i un del PP- és "innecessari atès que l'òrgan de gestió de l'empresa municipal més representatiu és el Consell d'administració."

En el cas de Rosersa, els tres càrrecs del consell executiu l'ocupen Josep Maria Masblach (CDC), Aida de la Torre (PSC) i Carlos López (PP). A Port de Roses SA, els consellers executius són Pere Juanola (CDC), Manel Pedreira (PSC) i Manuel Garrido (PP).

Joan Plana ha explicat que cadascun d'aquests càrrecs cobrarà 250 euros per assistència a sessions i que aquest òrgan pot celebrar un màxim de 30 reunions. "Entenem que la ciutadania demana acabar amb aquesta forma de fer política i amb aquest aprofitament de les institucions amb menys visibilitat pública, com són les societats municipals, per a repartir càrrecs i arribar a pactes fora de la llum dels focus. La nostra feina, com a oposició, és posar llums i taquígrafs a aquesta mena de pràctiques, i que el govern no dubti ni un moment que tenim intenció de fer-ho", ha advertit el portaveu republicà.