El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat avui una inversió de més de 4 milions d'euros fins al 2018 per ampliar la xarxa de carrils bici i vies verdes arreu del territori. Durant el 2016 es licitaran les obres de la via verda a l´entorn de la C-31 entre Vilamalla i Figueres (Alt Empordà); la via ciclista a la BV-5301 entre Santa Maria de Palautordera i l´estació de ferrocarril (Vallès Oriental), i un tram de la via ciclista del Ter. A més, en aquest període es redactaran set estudis i projectes que serviran per executar obres al Maresme, el Barcelonès, el Pallars Sobirà, la Selva, el Baix Camp, la Garrotxa i el Bages.

Paral·lelament, en aquest període també es completarà la redacció dels projectes per implantar un carril bici a la Costa Brava Centre, entre Sant Feliu de Guíxols i Palamós (Baix Empordà); la via verda a l´entorn de la C-31 entre Verges i Figueres (Alt Empordà); la continuïtat de la Ruta del Ferro, la via ciclista del Ter, entre Sant Joan de les Abadesses i Setcases (Ripollès), i la continuïtat de la via verda de les Terres de l´Ebre entre Tortosa i Sant Carles de la Ràpita (Baix Ebre/Montsià).

D´altra banda, en el marc de diversos projectes de millores de carreteres, el Departament està impulsant l´ampliació de la xarxa interurbana de carrils bici. Actualment es troben en execució una nova via verda adjacent al nou enllaç entre l´Eix Transversal i la BV-5202 a Sant Julià de Vilatorta (Osona), i un nou vial per a bicis dins la millora del ferm de la B-204 entre Viladecans i el Prat de Llobregat (Baix Llobregat). El nou vial, de 820 metres, connectarà el pont sobre la C-32 fins a la rotonda d´encreuament entre la B-204 i la B-2010. Des d´aquí es podrà enllaçar amb el carril bici existent al camí de les Filipines, que arriba fins a la platja.

Segons dades del Baròmetre de la Bicicleta 2015, a Catalunya són usuàries de la bicicleta més de 2,5 milions de persones, de les quals prop de 500.000 ho fan de manera diària, bé sigui per lleure, oci o desplaçaments quotidians. Un 56,8% de la població té una bicicleta per a ús personal i el 40,8% en són usuàries amb alguna freqüència, una xifra que es manté relativament estable en relació amb les enquestes dels últims anys.