El MIDCAT, el projecte de gasoducte que ha de connectar la península Ibèrica amb França i el nord d´Europa i que travessarà la comarca, torna a mobilitzar els col·lectius ecologistes, que duran a terme diverses accions a partir dels propers dies.

L´Associació Naturalistes de Girona, Tanquem les Nuclears-Comarques Gironines i IAEDEN-Salvem l´Empordà, en representació de la Xarxa per la sobirania energètica (Xse) han organitzat una exposició sobre l´experiència i l´impacte del primer tram del gasoducte, al vestíbul del Consell Comarcal de l´Alt Empordà, a Figueres, que es podrà visitar a partir del dilluns 15 de febrer i fins al dia 28 d´aquest mateix mes -l´horari serà de les nou del matí a les dues del migdia i els dimarts i dimecres fins a les set de la tarda.

Mentrestant, aquest divendres 12 de febrer, a partir de les vuit del vespre, al local de Can Met (carrer Sant Vicenç de Figueres), hi tindrà lloc la conferència inaugural d´aquesta campanya amb una taula rodona, on han convidat Alfons Pérez (OdG), Xavier Arderius (plataforma Gasoducte Martorell-Figueres) i Xavier Llorente (No a la MAT). El títol de la taula rodona serà Seguretat energètica, per a què? Per a qui?.