L’Associació d’Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà (APNAE) va celebrar, dissabte passat, a la capella del Convent de Santa Clara de Castelló d’Empúries, l’assemblea anual, on es va reelegir el fins ara president, Jordi Sargatal, per continuar dirigint l’entitat els pròxims anys. Sargatal mantindrà al seu costat el vicepresident Joan Morales. A l’assemblea, hi van assistir unes cinquanta persones, que van aportar les seves idees i propostes per a aquesta nova etapa que s’engega ara. “Estic molt agraït de la confiança dipositada en mi i veig amb molt d’optimisme aquest voluntariat que hi ha a dins de l’APNAE”, confessava Sargatal, qui ja comença a posar de manifest les primeres propostes per desenvolupar. Entre els projectes de futur, hi ha l’exportació de la fórmula dels amics dels Aiguamolls, promovent una associació d’amics dels parcs naturals de l’Empordà.

La Ruta Tramuntana

Sargatal també manifesta la voluntat de dinamitzar les relacions entre els parcs naturals que hi ha a les comarques gironines. Per això, des de l’APNAE, vol crear la Ruta Tramuntana, per enllaçar a peu els parcs naturals.

Altres projectes que té previst desenvolupar el nou president de l’APNAE és l’ampliació del projecte Òliba al gaig blau. “Amb l’òliba, ha funcionat molt bé, amb la instal·lació de caixes-niu i ara es podria fer un projecte semblant amb el gaig blau”, explica Sargatal.

Jordi Sargatal va ser el primer director del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i aquest any té previst fer la commemoració dels quaranta anys de l’inici de la campanya per salvar els Aiguamolls de l’Empordà, que va ser ­l’any 1976. “Amb vista a finals ­d’any, tenim previst inaugurar una exposició per recordar aquella lluita”, avança Sargatal.

L’assemblea de l’APNAE es va emmarcar en un cap de setmana ple d’activitats. Dissabte al matí, hi va haver una visita a l’exposició Empordana’t, de l’Ecomuseu Farinera de Castelló, que va ser ­guiada per Toni Llobet.