09 de febrer de 2016
09.02.2016
Medi ambient

L'APNAE promou una associació d'amics dels parcs naturals de l'Empordà

Jordi Sargatal ha estat reelegit president dels Amics del Parc dels Aiguamolls

09.02.2016 | 17:32

L´Associació d´Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l´Empordà (APNAE) va celebrar, dissabte passat, a la capella del Convent de Santa Clara de Castelló d´Empúries, l´assemblea anual, on es va reelegir el fins ara president, Jordi Sargatal, per continuar dirigint l´entitat els pròxims anys. Sargatal mantindrà al seu costat el vicepresident Joan Morales. A l´assemblea, hi van assistir unes cinquanta persones, que van aportar les seves idees i propostes per a aquesta nova etapa que s´engega ara. "Estic molt agraït de la confiança dipositada en mi i veig amb molt d´optimisme aquest voluntariat que hi ha a dins de l´APNAE", confessava Sargatal, qui ja comença a posar de manifest les primeres propostes per desenvolupar. Entre els projectes de futur, hi ha l´exportació de la fórmula dels amics dels Aiguamolls, promovent una associació d´amics dels parcs naturals de l´Empordà.

La Ruta Tramuntana
Sargatal també manifesta la voluntat de dinamitzar les relacions entre els parcs naturals que hi ha a les comarques gironines. Per això, des de l´APNAE, vol crear la Ruta Tramuntana, per enllaçar a peu els parcs naturals.
Altres projectes que té previst desenvolupar el nou president de l´APNAE és l´ampliació del projecte Òliba al gaig blau. "Amb l´òliba, ha funcionat molt bé, amb la instal·lació de caixes-niu i ara es podria fer un projecte semblant amb el gaig blau", explica Sargatal.
Jordi Sargatal va ser el primer director del Parc Natural dels Aiguamolls de l´Empordà i aquest any té previst fer la commemoració dels quaranta anys de l´inici de la campanya per salvar els Aiguamolls de l´Empordà, que va ser ­l´any 1976. "Amb vista a finals ­d´any, tenim previst inaugurar una exposició per recordar aquella lluita", avança Sargatal.
L´assemblea de l´APNAE es va emmarcar en un cap de setmana ple d´activitats. Dissabte al matí, hi va haver una visita a l´exposició Empordana´t, de l´Ecomuseu Farinera de Castelló, que va ser ­guiada per Toni Llobet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook