La rescissió del contracte del servei de vigilància i socorrisme de les platges de l´Escala amb l´empresa Rescatadores, de Canàries, costarà a l´Ajuntament 50.000 euros, segons la sentència judicial, que es va donar a conèixer en el darrer ple municipal, arran d´una pregunta formulada pel grup municipal de CiU, a l´oposició. Segons la sentència, l´empresa hauria de ser readmesa i, en cas que no es fes això, l´Ajuntament hauria de pagar una penalització econòmica de 50.000 euros.

El regidor convergent, Martí Guillem, va demanar "responsabilitats" a l´equip de govern per uns fets que es remunten a l´any 2007, quan es va produir l´entrada del PSC a l´alcaldia escalenca. Segons Guillem, "no s´han fet bés les coses" i va acusar l´equip de govern de "negligència" a l´hora de defensar el cas davant dels tribunals.

L´alcalde de l´Escala, Víctor Puga, que en aquell moment ostentava el càrrec de tinent d´alcalde amb Estanis Puig al capdavant, va defensar al plenari municipal l´actuació realitzada fa gairebé nou anys, tot i que sostenia que "no estem orgullosos ni ens hem d´alegrar de res".