05 de febrer de 2016
05.02.2016
L'Escala

Presenten la recuperació dels hàbitats dunars d'Empúries

L'Obra Social La Caixa i la Diputació de Girona han fet les actuacions

06.02.2016 | 08:34
Les autoritats presentant les actuacions

Han finalitzat els treballs de recuperació dels hàbitats dunars de Sant Martí d´Empúries en relació amb el projecte «Eradicació de flora exòtica invasora al forest d´utilitat pública CUP 64 / ELENC 1005 duna litoral de Sant Martí d´Empúries (terme municipal de l´Escala)».

El projecte ha suposat la recuperació de l´hàbitat de la duna litoral de Sant Martí d´Empúries, al terme municipal de l´Escala. Es tracta d´un hàbitat d´interès comunitari prioritari segons la Directiva d´hàbitats (Directiva 92/43/CEE).

L´actuació ha consistit en el control i l´eliminació d´espècies de flora exòtica invasora (bàlsam, ailant i atzavara) en una superfície d´1,2 hectàrees de propietat pública.

També s´ha col·locat un plafó informatiu dels valors naturals de l´espai i del problema que suposa la flora invasora, ja que la zona és freqüentada per uns dos milions de persones a l´any.

Sis persones de la Fundació Astres van executar els treballs del febrer a l´octubre de 2015.

El projecte ha estat impulsat per la Diputació de Girona i l´Ajuntament de l´Escala en el marc del conveni de col·laboració establert entre la Diputació de Girona i l´Obra Social "la Caixa" per conservar i millorar els espais naturals de la demarcació de Girona, alhora que es fomenta la inserció laboral de persones en risc d´exclusió social.

El director de Banca d´Institucions de CaixaBank a Girona, Carles Juanola; el diputat de la Diputació de Girona Jordi Camps; l´alcalde de l´Escala, Víctor Puga, i el gerent de la Fundació Astres, Albert Rosa, han presentat aquest matí els treballs de recuperació de l´hàbitat de la duna litoral de Sant Martí d´Empúries, al terme municipal de l´Escala.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook