Els Mossos d'Esquadra duran a terme 180 controls d'alcohol i drogues arreu de Catalunya durant aquest cap de setmana amb motiu de la celebració del Carnestoltes. Els controls començaran aquest mateix divendres i s'allargaran fins el dimecres que ve, tot i que seran especialment intensos aquest cap de setmana. Les policies locals al territori també reforçaran els controls durant aquests dies. El Servei Català de Trànsit ha recordat el perill de combinar alcohol i drogues i que no es pot conduir amb una taxa superior als 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat.

D'altra banda, Trànsit aplicarà algunes mesures especials de circulació, especialment a l'Autopista del Garraf amb motiu del Carnaval de Sitges i a la C-31 pel Carnaval de Platja d'Aro.

Així, dissabte, diumenge i dimarts, des de les set del vespre fins a la mitjanit, aproximadament, es tallarà al trànsit la sortida 30 (Sitges Centre) de la C-32. Els vehicles procedents de Vilafranca del Penedès i el Garraf podran accedir la municipi de Sitges per la sortida anterior (Sitges Nord) o bé per la sortida número 26 (Vilanova i la Geltrú).

D'altra banda, amb motiu de la Fira de la Candelera, també s'aplicaran mesures especials a la B-23, on es prohibirà l'estacionament al voral de la sortida 10 a Molins de Rei, i a l'N-340, on s'habilitarà un accés perquè els vehicles procedents de la sortida 10 de la B-23 s'incorporin directament a l'N-340.

A més, a l'N-340a es tallarà al Pont Penjant d'Amposta diumenge entre tres quarts de set del matí i quatre de la tarda per les manifestacions contra el Pla Hidrològic.

A la C-352, diumenge entre dos quarts de deu del matí i les tres de la tarda, aproximadament, es tallarà la sortida número 11 a Granollers, en sentit Les Franqueses del Vallès, amb motiu de la Mitja Marató.