Tot i la sequera pluviomètrica, amb prop de 90 dies ja sense pluges, els embassaments de les conques internes, que gestiona l´Agència Catalana de l´Aigua, afronten l´inici de l´any i la propera arribada de la primavera amb un 70% (485 hm3) de reserves d´aigua, la qual cosa permet donar garanties per als abastaments de l´aigua durant els propers 13 mesos, fins i tot en el cas que es mantingués la manca de pluges.

Aquesta situació de garantia d´aigua es deu a dos factors essencialment: d´una banda a l´episodi de pluges de principis de novembre 2015 (el poc que ha plogut, ho ha fet a les capçaleres dels rius, que és on es troben els embassaments) i, de l´altra, a la gestió eficient coordinada amb els diferents usuaris i l´activació de les dessalinitzadores que des de finals de desembre han començat a incrementar la seva producció, passant del mínim de manteniment (10%) fins el 30% actual. L´objectiu d´aquestes mesures és allargar el màxim possible les reserves d´aigua embassada en previsió d´una primavera seca segons prediccions meteorològiques.

Situació a data d´avui

El sistema Ter-Llobregat es troba al 70,8% (amb 433,1 hm3) de la seva capacitat. Fa un any, el conjunt del sistema Ter-Llobregat estava al 95%, amb 582 hm3.

L´embassament de Darnius Boadella, per la seva banda, es situa a prop del 62% (38 hm3), mentre que el sistema Siurana-Riudecanyes està al voltant del 51% de la seva capacitat .

Amb els volums actuals estan garantides totes les demandes ordinàries per a un període de 13 mesos en la hipòtesi que continuï l´escassetat de pluges els propers mesos.