Comerç Figueres Associació es prepara per a un relleu a la presidència després d'onze anys. Qui ha dirigit l'entitat durant els darrers temps, Jordi Rotllan, té previst renunciar al càrrec, i l'actual vicepresident, Lluís de Anguera Marín, que regenta el conegut estanc del carrer Monturiol, té previst presentar candidatura per liderar un nou mandat amb una "associació dinàmica". Tot i que encara no és oficial, la decisió -que estaria relacionada amb motius professionals- ja s'hauria comunicat als cercles més propers a Rotllan i també a l'alcaldessa, Marta Felip. La previsió és que el mes vinent se celebri una junta on es comuniqui formalment. Rotllan era molt poc present a l'entitat des de feia mesos i en els darrers temps havien sortit veus crítiques i, fins i tot, noves associacions que deixaven entreveure que el sector reclama un canvi.

"En principi, hi haurà eleccions anticipades perquè en Jordi ens ha comunicat que vol deixar el càrrec, però el primer que s'ha de celebrar és una junta, que previsiblement es farà al març", explica en Lluís. Després, afegeix, s'haurà de fer una assamblea. Tot i que res de tot això ha passat els tràmits reglamentaris, en Lluís ja avança que està disposat a presentar candidatura i que, de fet, ja hi està treballant. Va assumir la vicepresidència de l'entitat fa un any tot i que, segons diu, ell i la seva família hi han estat vinculats des de sempre. Admet que hi ha un sector que espera un canvi i diu que "la idea és seguir potenciant les coses que funcionen però sóc conscient que cal reenfocar el que no acaba d'anar bé". En aquest sentit, diu que ja està buscant l'equip per afrontar aquest projecte.

Pel que fa a l'encara president de l'associació, aquest diari ha intentat sense èxit contactar-hi tot i que és vox populi que des de fa mesos la seva presència pública s'ha vist minvada i que és el gerent, Carles Tubert, qui pràcticament ha assumit el càrrec de portaveu de l'ens. Les fonts consultades apunten al fet que tot plegat es deu a motius professionals, els mateixos que l'haurien portat a ser rellevat del càrrec de president de Càritas, ara en mans de l'exalcalde, Marià Lorca. També és cert, però, que en els darrers temps, han sortit veus crítiques i també noves associacions que, segons van explicar, no se sentien prou representades en el model actual.

President des de 2005

Rotllan va assumir el càrrec l'any 2005 en substitució de Robert Figueras, que va ostentar la presidència de l'associació de comerciants del 1999 al 2005. Entre les mesures que s'han dut a terme durant el seu mandat, hi ha hagut l'obertura dels festius. Una iniciativa que no ha acabat de funcionar tot i que en reiterades ocasions Rotllan va recordar que va ser l'Ajuntament qui va liderar-ho. També van impulsar el 2014 el festival Dalírium, per commemorar el 40è aniversari del Museu Dalí, els tastets Surrealistes o la creació d'una targeta client amb ofertes gestionades directament a través de l'associació, entre d'altres.