01 de febrer de 2016
01.02.2016
Consell Comarcal

Més de 500 alumnes participen a la Campanya d'Alimentació Jove

Enguany arriba a la dinovena edició

01.02.2016 | 15:40
La primera sessió de la campanya

Dijous passat es va iniciar la dinovena Campanya d'alimentació saludable adreçada als joves de l´Alt Empordà, organitzada des de l´Àrea de Joventut del Consell Comarcal. La campanya, que pretén millorar el comportament alimentari dels joves, es desenvolupa en unes sessions que duren tot un matí a la l´Escola d´Hostaleria de Figueres i es desenvoluparan fins al 28 d´abril. La campanya té com a objectiu principal vetllar per la salut dels més joves, difonent els hàbits saludables de manera didàctica, amena i participativa. En la present edició hi participaran més de 500 joves d´edats compreses entre els 15 i els 16 anys de diferents centres de secundària de la comarca (Figueres, Roses, Vilafant i Llançà).

En aquesta nova edició s´han introduït alguns canvis en relació a l´esquema que es venia posant en pràctica fins ara. La sessió comença amb una xerrada a càrrec d´un psicòleg que s´ocupa de fer reflexionar als alumnes de 3r i 4t d´ESO, que són els nivells als quals va adreçada la campanya, sobre qüestions d´autoestima, pressió de grup, influències externes i pressa de decisions a través de jocs i dinàmiques de grup.

Seguidament una nutricionista il·lustra els joves amb aspectes que han de tenir en compte a l´hora de tenir una dieta sana i equilibrada. També desmunta falsos mites sobre les dietes i dóna consells pràctics a l´hora de mirar l´etiquetatge. En el tercer bloc una cuinera mostra com realitzar un àpat saludable i la importància d´escollir determinats aliments. La jornada finalitza amb l´habitual dinar pedagògic, preparat i servit pels alumnes del grau de cuina de l´Escola d´Hostaleria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook