L'Ajuntament va permetre ahir a la tarda als veïns participar anticipadament a la consulta sobre el pressupost municipal del 2016 que oficialment se celebrarà diumenge al matí. Els veïns poden decidir entre cinc propostes de les que se'n podran escollir dues. Les tres més votade són les que s'executaran. Es decideix sobre 23.000 euros que es destinen a inversions.

Amortització de part del deute de l'Ajuntament amb SOREA en concepte d'una canalització d'aigua a Salet (7500 euros); diverses millores urbanes (7500 euros) a la carretera de l'Armentera; la construcció d'un carril bici fins al camí de Cinc Claus (7500 euros); millores a local social (7500 euros); i la creació d'horts urbans al camp de la Capella amb una millora també al cim de Puig Segalar (7500 euros) són les cinc propostes. L'alcalde, Robet Sabater, ha explicat seran la totalitat de les inversions reals perquè una part del pressupost d'aquesta partida s'ha de destinar a inversió d'una actuació a la que obliga el POUM.

El procés de consulta que es fa des del 2012 suposa uns tràmits previst per decidir les propostes. Existeix un Consell de Poble que és l'encarregat de coordinar els processos de participació ciutadana i garantir la transparència i neutralitat. El Consell està format per regidors, el jutge de pau, membres de totes les entitats locals i dues persones voluntàries en representació de la resta del poble. Es van recollir una vintena de propostes, diu Sabater, que després d'estudiar-les i descartar les que són inviables han quedat en cinc,algunes de les quals agrupen més d'una millora.