Ports de la Generalitat ha iniciat el procés de licitació del concurs per a la gestió i l'explotació de la dàrsena esportiva del port de Llançà. A finals d´abril finalitza el termini de la concessió del Club Nàutic Llançà. L'objectiu de la nova concessió és que el sector nàutic de la zona és renovi per impulsar el creixement del turisme i ajudar a dinamitzar econòmicament el territori. La dàrsena esportiva del port de Llançà és una infraestructura portuària destinada a atendre les necessitats de les embarcacions de lleure i d'esbarjo. Acull 551 embarcacions d'esbarjo d'entre 6 i 15 metres d´eslora. Els licitadors hauran d´haver desenvolupat en els darrers cinc anys tasques de gestor de dàrsenes esportives, ports esportius, instal·lacions marítimes i similars.

Els licitadors que optin a la concessió hauran de presentar propostes que s'adeqüin al Pla de ports de Catalunya i al Pla especial del port de Llançà, i han de tenir en compte aspectes com els següents. D'una banda, incorporar un Pla de gestió de serveis que asseguri una gestió de qualitat i fomenti l´ocupació de punts d´amarratge, el lloguer d´amarradors i la mobilitat d´embarcacions. També es demana garantir una explotació i gestió òptimes durant el termini de la concessió que doni cabuda a les infraestructures d´amarratge, fondeig, obres de defensa, edificacions, paviments i xarxes de serveis, entre d´altres.

Per altra banda, caldrà presentar un pla d'actuacions amb accions d'interès portuari per millorar i adequar les instal·lacions nàutiques i incloure un pla de gestió mediambiental per refermar el compromís del port amb la sostenibilitat per tal de fomentar l´eficiència energètica i optimitzar els recursos energètics, d´acord amb la legislació vigent.

Es demana la promoció d'activitats relacionades amb el foment de la nàutica esportiva entre els diferents sectors de la societat, especialment amb activitats per a menors de 18 anys i persones amb mobilitat reduïda, i integrar el port amb el teixit urbà i l'entorn. En aquest sentit, es posarà l´accent en la millora dels accessos per als usuaris i els vianants a la plaça del Port i al moll de Ribera, i es millorarà la mobilitat a les zones d´aparcament. Així mateix, es destinaran nous espais d´ús ciutadà a la zona de la Gola.

Finalment, es demana la promoció d'activitats culturals, esportives i nàutiques relaciones amb el port a una zona situada sota el massís del Castellar.