L'empresari jonquerenc Antoni Escudero, actual president de la Federació d'Associacions Hostaleria de les comarques gironines, va estar en el centre del debat de les passades eleccions municipals com a propietari de la Sala Edison del carrer Sant Pau de Figueres. L'edifici està en desús des de fa anys i diverses entitats reclamen la seva restauració.

Escudero ha intentat negociar en diverses ocasions amb l'Ajuntament per trobar un acord que permeti desenvolupar urbanísticament tot el sector. El Setmanari de l'Alt EMPORDÀ publica, en la seva edició d'aquest dimarts, una extensa entrevista amb l'empresari, propietari també del Gran Jonquera Outlet&Shopping.

Sobre l'antic cinema figuerenc, Escudero diu: "Tinc les idees i el projecte, però no l´exposaré en públic perquè ja vaig cometre l´error una vegada. Sabem què volem i com ho volem. És un projecte amb dimensions de ciutat, que ajudaria molt a revitalitzar el centre de Figueres, amb un gran aparcament soterrat, un edifici singular i un hotel de cinc estrelles".

La protecció de la Sala sempre ha generat debat. Per Escudero "la Sala Edison no és un edifici històric, és un edifici vell. Una altra cosa és que hi hagi alguns elements, com l´escalinata, que s´hagin de preservar. Sóc un amant d´aquestes coses i estaria disposat a rehabilitar-la. Intentar restaurar la Sala Edison tal com està és antieconòmic, no té viabilitat comercial ni per la gent de Figueres. És un edifici amb fustes velles, guixos, sense pedres picades ni res. Rehabilitar-ne algunes parts, sí. Restaurar-la, tal com està, no. Algun dia caurà".

L'Ajuntament, per la seva part, espera que la redacció del nou Pla General d'Ordenació Urbana permeti generar noves utilitats en aquest sector per a desencallar el tema i poder potenciar tot el barri de la part sud de Rambla.

En l'entrevista, Escudero parla de la reactivació econòmica, els problemes de seguretat a la zona fronterera, els oblits de les administracions amb La Jonquera, la competència en el sector de l'hostaleria i el projecte d'elBulli Foundation, entre molts altres temes.