Des del Servei de Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Figueres, juntament amb la Coordinadora d'ONGs Solidàries de Girona, el gener de l'any passat es va iniciar la participació en la Campanya Denip 2015, amb un total de 4 escoles de la ciutat i amb més de 1.000 escolars que es van sumar a la celebració d'aquest Dia Escolar per la No Violència i la Pau (DENIP).

Es tracta d'un programa que es porta a terme a la ciutat de Girona i Figueres amb la coordinació i suport de la Coordinadora d'ONGs Solidàries de Girona, i que per aquesta edició de 2016 hi participaran 4.000 escolars entre les dues ciutats.

Per l'edició del 2016, la proposta dels organitzadors és crear la "Ciutat de pau". "Una ciutat construïda amb els maons que cada infant decorarà. Aquests maons, aixecaran tot el que cal treballar per a obtenir una ciutat de pau. El dret a l'educació amb la construcció de centres educatius: escoles, instituts, esplais, universitats€. El dret a la salut tot aixecant centres de salut i hospitals. La protecció i la justícia aixecant jutjats i oficines d'atenció ciutadana, la sostenibilitat mediambiental amb parcs i zones verdes€".

Les escoles que s'han sumat al DENIP 2016 són: Salvador Dalí, Sant Pau, Escolàpies, Josep Pallach, Comunitat d'Aprenentatge Amistat, Pous i Pagès, Parc de les Aigües i M. Àngels Anglada. També hi participaran els i les alumnes del 2on curs del Cicle Formatiu d'Educació Infantil del Institut Ramon Muntaner, que faran els tallers dirigits als alumnes d'Educació Infantil d'aquestes escoles, i els alumnes de 4rt d'ESO de La Salle, que participen com a voluntaris el dia 29 de gener, en que es farà la festa final on es trobaran totes les escoles que participen en el DENIP a la Plaça Catalunya. El total d'alumnes que hi participen aquest curs és de 1.969.