Els agents rurals van confirmar ahir la presència d'un niu de vespa asiàtica, actualment inactiu, al Port de la Selva, després de rebre l'avís. El cap d'Agents Rurals, Ignasi Dalmases, constata que ara és massa tard per evitar que les mares puguin fundar nous nius. Durant el 2015 s'han detectat fins a 111 nius a les comarques gironines i Dalmases diu que per l'any vinent s'espera contar-los per centenars.

El regidor de Port, Roger Pinart, va donar avís als agents rurals després que uns caçadors veiessin el niu a la zona de l'antic abocador. Els agents rurals s'hi van desplaçar però van comprovar que estava inactiu. Dalmases ha explicat que les vespes fecundades marxen a hivernar i no sortiran fins al març. Suposa que haurien marxat entre novembre i desembre i constata que «hauria estat interessant destruir-lo al setembre o octubre; ara ja no té sentit, és només una bola de celulosa, i malauradament ja ha escampat algunes mares i potser l'any vinent en notarem l'efecte». Dalmases creu que la situació es complicarà molt i per això estan avisant els consells d'alcaldes perquè estiguin atents per prendre mesures, perquè des dels agents rurals creuen que no podran fer front a la feina que comportarà. Estan a l'espera de veure com evoluciona però temen que es podran comptar per molts centenars.

Els nius són d'una temporada. Primer fan uns nius primaris i posen uns ous d'on surten les obreres. En créixer, la mare i la reina en fan un de secundari definitiu. Allà la colònia va creixent fins al setembre, que neixen els mascles que fecundaran les reines que a l'hivern marxaran. La vespa asiàtica destrueix els nius de les autòctones.