Lluís Valero (Figueres, 1977) és el nou president d'ERC Figueres després que l'assemblea de militants l'escollís aquest dilluns 25 gener per 24 vots a favor i un vot en blanc. Treballar colze a colze amb el grup municipal, dinamitzar l'activitat de la seu, apropar-se a la ciutadania i ampliar la base del partit a la ciutat són alguns dels eixos principals del Pla de Treball de la nova executiva figuerenca.

Valero, llicenciat en Enginyeria Tècnica de Telecomunicacions i MBA en Administració i Direcció d'Empreses, explica que "encarem el relleu amb il·lusió i ganes de treballar per la nostra ciutat, Figueres". El nou president d'ERC de la capital altempordanesa afegeix que "la nova Executiva pretén ser un reflex de la pluralitat social de Figueres perquè entenem que només així podrem aspirar a respondre les necessitats reals de la gent".

La nova Executiva d'ERC Figueres està formada per les següents persones: Lluís Valero (President); Dídac Moreno (Secretaria d'Organització); Maria Josep Porta (Secretaria de Política Municipal); Eva Sabater (Secretaria d'Entitats Associacions i de la Dona); Jordi Montero (Secretaria de Finances); Montserrat Segura (Secretaria d'Imatge i Comunicació); Xavier Besora (Secretaria d'Estratègia, Formació i Cultura); Jordi Rigall Prats (Secretaria d'Àrea Urbana); Enric Pujol (Vocal); Jordi Pujol (Vocal) i Jordi Bernal (Vocal).

Al costat de l'Executiva s'ha creat un Consell Assessor format per militants històrics com Jordi Rigall Moner, Carles Coll i Joan Cusí que aportarà la seva experiència i afermarà els caires republicans del discurs del partit al mateix temps que col·labora en altres aspectes com la dinamització de la seu.

A banda de la candidatura que es va presentar i que forma la nova Executiva, també en són membres nats la portaveu del grup municipal, Agnès Lladó, i un representant de les JERC.