Els veïns de Viladamat estan citats a les urnes aquest diumenge, de 9 del matí a dues del migdia, per escollir on es destina una part de les inversions del pressupost municipal de l'Ajuntament del 2016. El consell de poble ha fet el recull de totes les propostes que han arribat a l´Ajuntament, se n´ha estudiat la seva viabilitat, i finalment s´han agrupat en 5 propostes definitives que són les que se sotmetran a votació. Aquestes propostes estan detallades a la butlleta de votació, i se´n podran marcar com a màxim 2.

La proposta 1 és el pagament de part del deute amb SOREA (7.500€), ja que Viladamat té, ara mateix, un deute de 44.796 € amb SOREA, en concepte de l´obra de canalització de l´aigua des de Saldet. Aquest deute l´anem pagant des de l´any 2009 amb cada factura de l´aigua i suposa un increment de 6´45€. La previsió un cop amortitzat el pagament de l´any passat de 9.131€, és que s´acabi de pagar el deute l´any 2024. Amb aquesta proposta el que es fa és una amortització del deute, i així acabar de pagar-lo abans. Un avançament de 7.500€ suposaria retallar 1 any i mig aquest deute, per tan s´acabaria de pagar a mitjans 2023, i a més suposaria un estalvi de 200€ d´interessos.

La proposta 2, millores al local social (7.500€), amb la millorar l´aspecte i la seguretat de la porta d´entrada; posar un sistema d´il·luminació a l´escenari i compra d´un altaveu portàtil; fer envans al soterrani per endreçar i protegir el material de les associacions; pintura exterior; i millorar les portes de seguretat.

La proposta 3, millores a la carretera de l´Armentera i mesures d´estalvi energètic (7.500€), fent un pas de zebra amb reductor de velocitat a la part nord del pont de la carretera de l´Armentera i amb mesures estalvi energètic a l´enllumenat públic.

La proposta 4, carril bici de Viladamat fins al camí de Cinclaus. Tancament i millores al parc infantil (7.500€), amb una proposta de fer un carril bici paral·lel a la carretera de l´Escala des de Viladamat fins al camí de Cinclaus; Instal·lació d´una tanca de fusta i renovació d´aparells al parc infantil de darrera la rectoria.

La proposta 5, adequació de l´espai per crear els horts municipals. Tanca de fusta Puig Segalar (7.500€), fent un pou i una caseta al camp municipal de darrera la deixalleria per tal de poder-hi portar a terme la creació dels horts municipals; i instal·lació de la tanca de fusta que ha desaparegut del mirador del Puig Segalar i millores ens els cartells informatius.

També es pot votar anticipadament el divendres 29 de gener de 4 a 8 de la tarda a la secretaria de l´Ajuntament.