El Consell Executiu de la Generalitat ha acordat aquest dimarts, 26 de gener, el nomenament de nous càrrecs i, entre els noms que figuren en aquesta llista, hi ha el de dues polítiques altempordaneses, Mireia Mata, que és la nova directora general d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Família, i Pilar Heras, que assumeix la direcció general d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil del Departament de Justícia.

Mireia Mata i Solsona

Nascuda a Portbou l'any 1967, Mireia Mata és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i postgraduada en Gestió Cultural per la Universitat Ramon Llull (URL). També ha cursat un Màster en Alta Funció Directiva per l'Escola d'Administració Pública de Catalunya i és membre del Col·legi d'Educadors i Educadores Socials de Catalunya.

En l'àmbit de l'Administració pública ha estat coordinadora dels Serveis Territorials de Joventut, responsable de l'Escola d'Administració Pública a Girona, Directora dels Serveis Territorials de Governació i Administracions Públiques a Girona i és membre del cos superior de la Generalitat de Catalunya.

Entre 2007 i 2015 ha estat regidora de l'Ajuntament de Figueres i consellera comarcal de l'Alt Empordà els anys 2011 i 2012.

Pilar Heras i Trias

Nascuda a Figueres l'any 1954, Pilar Heras és doctora en Ciències de l'Educació per la Universitat de Barcelona (UB) i professora en aquesta Universitat des del 1985. Coordinadora del grup de recerca consolidat Grup de Pedagogia Social per a la inclusió i la cohesió social (GPS-UB) i directora del màster propi de la UB Execució penal a la Comunitat i Justícia Restaurativa (anteriorment, Postgrau d'Execució Penal a la Comunitat) en coresponsabilitat entre el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, entitats del tercer sector i universitats catalanes.

Ha estat directora dels Serveis Territorials de Benestar i Família a Girona des del febrer de 2004 fins al juny de 2006 i fundadora i membre del Comitè d'Ètica dels Serveis Socials de Catalunya fins al 2016. És membre de diversos organismes d'institucions acadèmiques i socials o sociosanitàries, així com també col·laboradora del món associatiu en el camp de l'acció social.

En l'àmbit universitari ha dut a terme diverses recerques sobre reinserció social i laboral de persones privades de llibertat. Docent en l'àmbit de la pedagogia social en diferents temàtiques: interculturalitat, polítiques socials, gènere, desenvolupament humà, serveis socials, execució penal. En l'actualitat també coordina el màster oficial d'Intervencions Socials i Educatives (UB). Té publicacions sobre reinserció social i laboral (2014, 2015, 2016), reinserció postpenitenciària (2015), justícia juvenil (2008), coresponsabilitat entre administracions i tercer sector en l'acció social i penal (2013, 2014).