L´Ajuntament de Roses demanarà a les entitats organitzadores de l´empaitada d´ànecs i els correbous que busquin alternatives per poder continuar celebrant les activitats sense animals. Es farà en una propera reunió i després de rebre els representants de diferents col·legis d´advocats, que els han confirmat que hi ha denúncies als jutjats.

«Nosaltres volem que siguin les mateixes entitats que deixin de fer-ho, que posin alternatives a les seves activitats», ha explicat el regidor de Festes. Això és el que van transmetre als responsables dels col·legis d´advocats. Aquests els van comunicar que les denúncies podrien acabar per la via judicial. Giner explica que fins ara s´ha focalitzat l´atenció sobre els ànecs i no els correbous perquè els segons estan regulats per llei.

Tot i això els han manifestat que tenen intenció de litigar també per l´altra celebració després de fer suprimir la dels ànecs. El que considera que seria poc lògic és que «ens carreguem una festa tradicional catalana i l´altre es mantingui durant anys» mentre no es resolgui un possible litigi judicial.

L´Ajuntament de Roses va mantenir una primera reunió amb les entitats organitzadores de les activitats de la Festa Major i ara ­n´esperen fer una segona on se´ls demanarà alternatives. Si no ­acabés bé, diu el regidor, s´optaria per ­presentar una moció al ple per ­prohibir l´ús dels animals per a­ ­espectacles. Al municipi ja es va aprovar una moció, a iniciativa de Gent del Poble, i fa un parell d´anys que restringeix la presència de circs amb animals exòtics.