L´alcalde de Borrassà, Ferran Roquer, i el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, han inaugurat aquest dissabte les obres de remodelació de la plaça Major i del parc de l´església de Borrassà, a l´Alt Empordà. Els treballs tenien com objectiu millorar la qualitat d´aquests espais públics i, des de la Diputació de Girona, assenyalen que han servit per visualitzar millor els elements barrocs de l´església d´aquesta localitat. En concret, s´ha construït una zona pavimentada, s´han canviat els plataners malalts que hi havia a l´espai per onze arbres de dues espècies diferents, s´ha col·locat una barana, s´han fixat bancs i a la plaça Major s´ha creat una vorera amb toves naturals. El cost total de les obres és de 47.101 euros, part d´ells aportats per la Diputació de Girona.

Les obres de restauració d´aquests dos espais s´han inaugurat aquest dissabte, en el marc de la festa de Sant Sebastià. D´una banda, pel que fa al parc de l´església de la vila, s´ha construït una zona pavimentada coincidint amb els eixos de la plaça mossèn Pere Puig i s´ha millorat l´espai de jocs infantils. També s´han canviat els plataners que estaven malalts per onze arbres de dues espècies diferents - Liquidambar styraciflua i Auró blanc- que s´han col·locat alineats per així millorar la visibilitat de l´entrada barroca de l´església. A més, s´ha col·locat una barana a dalt de l´escalinata que dóna accés al carrer Pou Comú i s´han fixat diversos bancs.

Pel que fa a la plaça Major, s´hi ha creat una vorera amb toves naturals millorant així la comunicació entre l´ajuntament i el lateral de l´església. També s´han plantat nous arbres de les mateixes espècies anteriorment mencionades, s´han col·locat diverses plantes, i més bancs per als veïns.

L´empresa Salvador Serra s´ha encarregat de realitzar les obres. El projecte ha comptat amb les ajudes de la Diputació de Girona: 21.675 euros procedents dels fons de cooperació del 2015 a la remodelació de la plaça mossèn Pere Puig i 12.000 mitjançant el conveni de concessió directa per als treballs de la plaça Major. En total, l´ens supramunicipal ha aportat 33.675 euros tot i que el cost total de les obres ha pujat fins als 47.101,1 euros.