La CUP-Crida per Girona ha assegurat que convertir el número 19 de la llista de CiU, Albert Ballesta, en alcalde de la ciutat "potser és legal però no legítim". Els quatre regidors han recordat que els gironins van donar 10 regidors a CiU i creuen que en les primeres posicions de la candidatura és "on s'havia de dirimir" qui substituïa Carles Puigdemont. Els regidors lamenten que el relleu de Puigdemont s'ha convertit "en un serial" i durant el qual CDC i Demòcrates han convertit l'alcaldia en "moneda de canvi". La CUP, que a tall de broma han fet la roda de premsa amb el 19 de la seva llista "per si en el futur el necessiteu" descarta la proposta del PSC de bastir un govern alternatiu per desbancar CiU.

"Un serial" i un procés "opac" durant el qual el partit "ha menystingut" els actuals regidors de l'equip de govern de CiU a l'Ajuntament de Girona. D'aquesta manera ha definit la CUP-Crida per Girona els deu dies de negociacions entre CDC i Demòcrates per trobar substitut de Carles Puigdemont després de la seva investidura com a president de la Generalitat.

Els quatre regidors de la CUP consideren que una proposta final que ha obligat vuit candidats a renunciar a ser regidors perquè pugui entrar el número 19 i convertir-se en alcalde és un "frau democràtic i electoral" cap als resultats del 24-M. "Potser és legal però no està legitimat ni per les urnes, ni per la feina feta per la ciutat", ha afirmat el regidor Lluc Salellas.

La CUP recorda que, en les darreres eleccions municipals, els gironins van donar 10 regidors a CiU. Per això, el grup municipal creu que és entre els primers noms de la llista "on s'havia de dirimir" qui serà el nou alcalde de la ciutat. Salellas creu que anar a buscar el número 19 és "menystenir" la feina que han fet els regidors de l'equip de govern fins ara quan són, diu, els que "han donat la cara" per Puigdemont durant els anys de govern.

Per això, la CUP creu que aquest procés de tria d'alcalde "passarà factura", tant a la cohesió de l'equip de govern com amb la relació amb l'oposició. "Han convertit l'alcaldia en moneda de canvi", ha criticat la cap de llista Laia Pèlach.

A més, la CUP assegura que a hora d'ara encara ningú els hi ha comunicat oficialment quin és l'aposta de CDC i Demòcrates ni quin serà el projecte de ciutat. "Aquest senyor no ha estat regidor ni sabem quin coneixement té de la ciutat", ha afirmat Salellas. La CUP ha fet la roda de premsa amb el número 19 de la seva candidatura, Natxo Fajardo. "Així el coneixeu per si en un futur el necessiteu", ha bromejat Pèlach.

Línies vermelles

La CUP ha qualificat de "poc seriosa" la proposta que el PSC ha fet aquest dimecres a la tarda per intentar articular un govern alternatiu amb les forces d'esquerra per prendre l'alcaldia a CiU. "Creiem que és una proposta que busca repercussió mediàtica", ha exposat Pèlach que recorda que els regidors del PSC, ERC i la CUP sumen 12 però en necessiten 13 per poder arravatar l'alcaldia a Ballesta.

"Quina és la proposta? Parlar amb C's i el PPC? Això són línies vermelles que nosaltres no creuarem, com tampoc ens plantegem avalar una proposta que impliqui algun transfuguisme", ha conclòs la cap de llista.