El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona obre la temporada de fires 2016 participant a les fires CMT de Stuttgart i Fitur de Madrid promocionant les novetats de l´oferta turística de la demarcació de Girona en el mercat espanyol i internacional.

Des d´avui, dimecres 20 de gener, i fins el diumenge 24 de gener, l´oferta turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona serà present a la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur, des de l´espai promocional de Catalunya. Els municipis de Girona, Lloret de Mar, Roses i Puigcerdà, junt amb el Patronat de Turisme difondran entre els visitants el conjunt de l´oferta turística global de la destinació, així com les novetats en productes i serveis turístics de la demarcació per a la temporada 2016, a més de destacar la commemoració de l´Any de l´Enogastronomia a la demarcació de Girona i del Golf a la Costa Brava; la celebració de la primera edició del mes de la Cultura en el mes de novembre; la segona edició del Festival Ennatura´t, i la tercera edició del Festival del Vi, Vívid, entre d´altres.

En el marc de la fira, el Patronat de Turisme ha organitzat una presentació exclusiva adreçada a deu directius d´empreses operadores de viatges, allotjaments i organitzadores d´esdeveniments espanyoles entre els quals hi havia Hotelbeds, Logitravel, Rumbo.es, Muchoviaje.com, Viajes El Corte Inglés, B the Travel Brand, Carrefour Viajes, Pangea i Nautalia a la que també han assistit els vicepresidents del Patronat de Turisme, Marta Felip i Jaume Dulsat. La presentació tenia per objectiu ampliar els seus coneixements sobre la destinació i establir relacions amb els responsables de programació i comercialització de productes i paquets turístics. Els operadors han destacat que la destinació gironina té un ventall de productes turístics molt ampli i de gran qualitat, i s´han mostrat interessats per crear productes culturals, especialment relacionats amb els festivals de música, i enogastronòmics a la destinació. La voluntat dels operadors espanyols és la de crear productes temàtics de caire vivencial per a clients molt específics.

En el decurs de les dues primeres jornades de fira adreçades a professionals, els representants gironins es reuneixen amb representants de les principals empreses operadores de viatges, empreses organitzadores d´esdeveniments, i mitjans de comunicació.

Calendari de fires de turisme 2016

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona viatjarà a catorze països per particiar en trenta-vuit fires de turisme, davant de les quaranta de l´any 2015. El lleu decreixement es produeix com a conseqüència de cancel·lar la participació en fires de turisme de països de l´Est. Tanmateix, enguany es participarà en quatre fires, dues de les quals són sectorials com ara ConfecRed d´Abu Dhabi, als Emirats Àrabs, centrada en turisme de negocis, i ILTM Americas, dedicada al turisme de luxe, a Mèxic; i dues de genèrques, Expovacaciones de Bilbao, i AITF, de Bakú, a Azerbaitjan.

De les quaranta fires en què participarà l´entitat, vint-i-dos són específicament de producte, i s´hi assistirà per promocionar productes com ara la gastronomia, el golf, el submarinisme, les activitats nàutiques, el senderisme i el cicloturisme, el turisme de reunions i l´oferta de luxe, entre d´altres. Les fires es poden adreçar al públic final, a professionals exclusivament o bé poden ser de caire mixt, de manera que combinen jornades per a professionals i dies d´atenció al públic en general.

La representació gironina en determinades fires internacionals serà en espais compartits amb Turespaña i Catalunya, i, en ocasions, amb espais propis des dels quals es guanyarà en presència mitjançant degustacions gastronòmiques i activitats de dinamització.