El servei de transport urbà que va posar en marxa l´empresa concesionària Estarriol Bus a principis de l´any passat s´amplia aquest 2016, atenent algunes de les reivindicacions fetes pels usuaris i també per l´Ajuntament castelloní, La línia vermella agafa els dos extrems del municipi, que fins ara no tenien servei, com són Castelló Nou i el Botxí. "Atenem reivindicacions fetes abans de començar el servei, però que no s´havien pogut implementar fins ara", explica el gerent de l´empresa concessionària, Jordi Pi, el qual considera clau el suport institucional a l´hora de poder realitzar un bon servei. "El nou equip de govern ha apostat fort per donar un valor afegit al servei", remarca Pi.

Pel què fa a la línia groga, que té vigència entre el 15 de juny i el 15 de setembre, deixarà de ser circular dins de la marina d´Empuriabrava i, amb el vistiplau de l´Ajuntament, s´ha allargat com la vermella, començant i acabant a Castelló. Una altra de les novetats que oferirà aquest estiu la línia groga és que els busos arribaran fins a la platja petita de la Rubina, recollint també una reivindicació dels usuaris. També s´ha afegit una parada nova al Trabuc.

Al cap del primer any de la posada en marxa del nou servei de transport urbà de viatgers al municipi de Castelló d´Empúries i Empuriabrava, l´empresa concessionària ha fet números i s´han endut una sorpresa agradable enorme.

El total de passatgers transportats durant el 2015 ha estat de 34.240 persones, entre les tres línies. "Per un nucli com Castelló, és una xifra molt important", destaca Pi, afegint que "no hem arribat als objectius previstos, que eren molt optimistes, però pensem que amb les millores presentades sí que hi arribarem i, segurament, sobrepassarem durant el 2016".