En política, com en la vida quotidiana, els gestos diuen més que mil paraules, sobretot quan s'han donat circumstàncies que han tensat relacions entre persones. Aquest seria el cas dels dos regidors que representen el Partit Popular a l'Ajuntament de Figueres, distanciats des de fa temps.

Aquest dijous passat, Maria Àngels Olmedo i Diego Borrego van posar en evidència una clara sintonia en el sentit de vot en tots els punts de l'ordre del dia, un fet que no s'havia donat des de l'inici de la legislatura. Tant va ser així que, quan va arribar l'hora de debatre la proposta d'inversió de 618.193 euros per a condicionar el local de l'antic bingo de l'Erato, al carrer Sant Pau, Borrego es va absentar temporalment de la sala. El motiu va ser que ell havia avalat la compra del local proposada pel govern per a traslladar-hi els serveis socials i Olmedo, en canvi, s'hi oposava.

El debat d'aquest punt va ser molt tens. Tota l'oposició, en bloc, va votar en contra de la proposta defensada pel primer tinent d'alcalde, Pere Casellas. Aquest va argumentar la necessitat de disposar "d'unes instal·lacions dignes" per als usuaris i el personal del servei, que sovint se sent assetjat per grups de manifestants que entren a la seu dels sindicats, on hi ha l'administració social.

La bona sintonia entre Olmedo i Borrego, en aquest ple, obeeix a unes directrius del seu partit per evitar donar mala imatge, però no amaguen una certa clicada d'ullet al govern, necessitat de vots externs per obtenir majoria, ja que els deu actuals no són suficients en un plenari de vint-i-un. Els dos regidors del PP, per exemple, van alinear-se amb CiU i PSC quan es van haver d'aprovar tres contractacions fetes de veu i que no estaven regularitzades.