Aquesta setmana començaran a Figueres els treballs per millorar quatre cruïlles, desgastades per l'elevat pas de vehicles. L'obra se centrarà en trams dels encreuaments dels carrers Col·legi amb Vilafant; Col·legi amb Sant Pau; Sant Llàtzer amb Sant Antoni; i, finalment, Sant Pau amb Pere III.

Com es detalla en la memòria i el projecte realitzats pels Serveis Tècnics Municipals, els treballs serviran per executar la reparació de paviments amb desnivell, el canvi d'algunes escomeses de clavegueram i la substitució de panots d'espina de peix i llambordes granítiques, entre d'altres. No només s'actuarà en les voreres o asfalt, també es canviaran elements de mobiliari urbà d'algunes de les cruïlles. Les obres a la cruïlla Sant Pau amb Col·legi s'afegeix una actuació de Fisersa que, aprofitarà els treballs, per canviar embornals, reparar escomeses i substituir tapes de clavegueram.

"Es tracta d'actuacions necessàries per millorar trams d'unes cruïlles que pel pas de vehicles i la seva rodadora havien quedat malmesos" explica el regidor de Serveis Urbans, Qualitat Urbana i Manteniment, Joaquim Felip, qui destaca "la celeritat amb què s'han detectat les zones on calia actuar. Perquè amb només tres mesos, hem fet el treball de camp, redactat el projecte I adjudicat les obres".

Els treballs s'han adjudicat a l'empresa Salvador Serra SA per un import de 35.700 euros i està previst que s'allarguin unes sis setmanes, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin.