A través d´un estudi realitzat per Fisersa, per encàrrec dels Serveis Urbans municipals, es determinen les actuacions prioritàries i quins són els treballs a realitzar, des de neteja, a condicionament passant per eixamplament, entre d´altres. El regidor de Serveis Urbans, Joaquim Felip, destaca "la important inversió que l´Ajuntament realitzarà durant tot el mandat municipal per a la millora i manteniment de les rieres i recs. Un total de 180.000 euros que serviran per minimitzar el risc d´inundacions o desbordaments en cas de fortes pluges, com les del novembre de 2014".

El Govern destinarà 60.000 euros dels pressupostos municipals 2016 i 2017 per a realitzar les actuacions de més importància. Mentre que els exercicis 2018 i 2019 s´invertiran 30.000 euros, respectivament, per al manteniment de totes les rieres i recs.

Actuacions prèvies

Abans de l´execució d´aquest pla de xoc, les darreres setmanes ja s´ha dut a terme una actuació de millora i neteja al Rec del Mal Pas, en concret en el tram de 600 metres que va des de l´Escola Anicet de Pagès fins al Cementiri. Treballs que, amb un pressupost de 34.998 euros (sense IVA), han servit per reduir vegetació, arranjar algun esllavissament, ampliar la secció en un tram de 120 metres o eliminar restes dipositades al fons del rec. Recordar que anteriorment ja es va realitzar una actuació per valor de 10.000 euros al rec Susana, en un tram de 700 metres a la zona del Polígon Industrial Sud.

Un seguit d´actuacions executades i en previsió que, segons el regidor de Serveis Urbans, han de servir per reduir molt la incidència d´inundacions a zones com la Marca de l´Ham, recinte Firal, Vilatenim, Aigüeta i Rally Sud. Finalment, Felip avança que també s´està negociant amb la Generalitat de Catalunya l´aplicació de solucions tècniques per a la millora del drenatge de l´aigua a la zona de sud de Vilatenim.