L'equip de Govern de Figueres, format per set regidors de CiU i tres del PSC, ha donat llum verda a l'aprovació inicial del pressupost municipal per a l'exercici 2016. Tota l'oposició ha trobat a faltar més diàleg i participació en el procés de redacció de la proposta econòmica, però mentre el Partit Popular i Ciutadans s'han abstingut en la votació, tot esperant que s'escoltin les seves propostes en el període d'al·legacions, la resta de grups -ERC, CUP i Compromís- ha votat de manera negativa.

El pressupost del 2016 és de 57,4 MEUR i, per primera vegada des de 2011, té una important partida destinada a inversions, de 6 milions d'euros, amb la Casa Natal de Salvador Dalí i la construcció d'un pavelló poliesportiu com a principals projectes. El Govern també planteja la incorporació de nou personal per a reforçar la plantilla d'àrees, com la Guàrdia Urbana, que pateixen mancances des de fa temps.

L'oposició ha estat especialment bel·ligerant amb els sous destinats als regidors i als càrrecs de confiança. La novetat principal de les propostes pressupostàries és la incorporació d'una partida de 500.000 euros destinada a inversions en els barris que els mateixos veïns podran decidir mitjançant un procés participatiu pendent de definir.

Trobareu tota la informació del ple en la propera edició del Setmanari de l'Alt EMPORDÀ.